fbpx
O viata de Stare de Bine pentru femei. De la preconceptie la conceptie

de Prashanti de Jager – profesor, scriitor, consultant, specialist in yoga si ayurveda

Reflectand la cea mai buna cale de a incepe acest articol, mi-am amintit cuvintele profesorului meu: „Inainte de inceputuri este constiinta pura.”

Sa ne uitam, asadar, la Adevarata Stare de Bine a femeilor inca de la inceput. In Yoga se spune ca „un lucru bine inceput este pe jumatate terminat”. Daca Starea de Bine a unei femei este vizata inca din primii 4 ani, sansele ca ea sa traiasca Starea de Bine pentru restul vietii cresc si, odata cu ele, probabilitatea ca femeia isi va atinge potentialul maxim.

De la preconceptie la conceptie

In ayurveda grija speciala pentru femeie incepe de regula cu un an inainte ca ea sa fie conceputa, asadar „primii patru ani” se incheie cand copilul are varsta de aproximativ 2 ani. Insa, pentru ca ovulele se formeaza in fatul-fetita cand acesta are in jur de 5-6 saptamani, adevarata grija ayurvedica pentru o femeie incepe de fapt cu grija pentru bunica ei, caci in bunica ei gravida incepe ea sa ia forma.

Grija pre-conceptie include tratamente cu ierburi pentru cuplu in vederea optimizarii fiziologiei pantecelui si a vitalitatii ovulului si a spermatozoizilor. Ambii parinti pot lua ambele ierburi recomandate in mod obisnuit in acest stadiu: Ashwagandha si Shatavari. Mama trebuie sa ia in principal Shatavari, iar tatal in principal Ashwagandha. Mama va lua, de asemenea, cantitati semnificative de infuzii de Trifoi rosu, de Turmeric si de Urzici pentru a optimiza diversele fatete ale fiziologiei sale, inclusiv mintea. Ambii pot lua ierburi pentru ficat precum Punarnava, care inseamna, in traducere, „renastere”, si Katuki pentru a ajuta la optimizarea functiilor corpului si mintii si pentru ca ei sa „renasca” odata cu copilul lor.


Yoga inseamna uniune si angajare, astfel ca acest cuvant se poate referi atat la uniunea sexuala dintre parinti, cat si la uniunea dintre ovul si spermatozoid in momentul conceptiei. De fapt, termenul grecesc „zigot” inseamna tot uniune. Asadar, in timpul conceptiei yoga, pentru a se asigura ca revarsa pe cat de multa Prana de calitate este posibil asupra copilului, ambii parinti pot lua cantitati mari de Shatavari, Sofran, Ashwadandha, Guduchi, Shweta Musali (Chlorophytum borivilianum) si Atma Gupta (Mucuna pruriens), atat ca afrodiziace sattvice, cat si pentru optimizarea rezistentei si a vitalitatii organismului.

Femeia Mama

Profesorul meu mi-a spus odata: „Nu exista nicio diferenta intre Mama ta, Mama natura si Mama divina.”

In mod clar Mama este literalmente un Vehicul al Constiintei si sustinerea Starii ei de Bine inseamna, in acelasi timp, sustinerea claritatii si evolutiei constiintei individuale si colective. Cand asiguram Starea de Bine a unei femei trebuie sa ne asiguram ca plantele pe care le folosim in acest scop sunt produse de eforturi pentru protejarea Mamei Natura de asemenea. Folosim, astfel, ierburi care sunt organice, biodinamice, procesate responsabil si care protejeaza ecosistemul si agricultorii. In mod ideal, crestem plantele chiar noi, ca o conectare cu Mama Natura. Da, de la inceput avem grija sa avem grija intodeauna, in toate felurile, de Ea!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment