fbpx
ORGANIC INDIA primește distincția de „Cel mai bun pentru lume” 2019

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, ORGANIC INDIA US a câștigat titlul de „Best for the World B Corp”, ceea ce o plasează în top 10% al celor mai sustenabile corporații din SUA care dețin certificarea tip B.

Ca să dobândească titlul de „Cel mai Bun pentru Lume”, companiile sunt evaluate din punct de vedere al performanțelor obținute pe plan social, pe planul mediului, al practicilor de lucru, al guvernanței, al sustenabilității pentru mediu și al contribuției la viața comunităților. În calitate de „Cel mai bun pentru lume”, ORGANIC INDIA SUA a rupt tiparele și a demonstrat că modelul unei afaceri sustenabile, care să nu exploateze, poate fi de succes.

ORGANIC INDIA SUA a obținut scoruri ridicate în toate domeniile, inclusiv în cele precum „Misiune și Angajament”, „Cultură Organizațională” și „Diminuarea Toxinelor și Remediere”, dar o însemnătate mai mare a avut-o scorul excepționalul de la capitolul „Lanț de aprovizionare în scopul reducerii sărăciei”.

Denumite și „Lanțuri de Aprovizionare cu Valoare Globală”, lanțurile de aprovizionare internaționale aduc cele mai mari beneficii pentru cumpărători, dar mențin sărăcia în rândul producătorilor din țările Lumii a III-a. Studiile au demonstrat că profitul din comerțul internațional nu se traduce în avantaje economice pentru lucrători și nici în eradicarea sărăciei la nivel global.

În anul 1960, a existat o campanie în scopul de a industrializa agricultura din India, care s-a numit „Revoluția Verde”. Semințele, fertilizatorii și pesticidele care au fost introduse au provocat dezastre la nivelul mediului, dar au avut și consecințe economice- mii de fermieri au fost ruinați din cauza datoriilor.  La începutul anilor 90, ORGANIC INDIA a inovat strategiile pentru a crește valoarea lanțului de aprovizionare colaborând cu fermierii pentru a reda pământurilor acestora statutul de organic și pentru a obține astfel recolte care să fie la valoarea corectă de pe piață. După 18 ani, aceste metode au dus la refacere economică, culturală și a mediului, favorizând inclusiv transformări sociale semnificative, precum salarii egale pentru femei și bărbați- un lucru de care nu se mai auzise în India până atunci. ORGANIC INDIA SUA dorește să dedice distincția din acest an primului său partener, Kailash Singh.

Când fondatorii ORGANIC INDIA s-au adresat fermierilor locali pentru a le propune să cultive Tulsi, cunoscut și sub denumirea de „Busuioc sfânt”, aceștia au fost suspicioși, având în minte efectele dezastruoase aduse de „Revoluția Verde”. Singh a fost primul dintre fermierii care a acceptat viziunea despre refacerea economică și de mediu promovată de către ORGANIC INDIA. În anul următor, un alt fermier a fost invitat să se implice- când a fost întrebat cum de a acceptat, a spus „Am văzut că s-au întors păsări pe care nu le mai văzusem din vremea copilăriei mele”. În prezent, ORGANIC INDIA colaborează cu peste 3.000 de fermieri.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness