Pizza cu blat de conopidă și semințe de Psyllium

Înviorează-ți seara de pizza și adaugă ingrediente savuroase, nutritive, cu o aromă incredibilă, preparând această pizza cu blat de conopidă și Psyllium, folosind semințe integrale de Psyllium de la ORGANIC INDIA!

Prepararea acestei rețete sănătoase poate necesita ceva timp și atenție, dar, cu siguranță merită. Și, ca să nu simți că efortul este prea mare,  află că, deși există câțiva pași pentru a prepara această bază nutritivă de pizza, procesul este, de fapt, cât se poate de simplu. În plus, rezultatele sunt delicioase, un produs în întregime vegan, fără gluten,  fără ulei și zahăr adăugate.

O sursă excelentă și convenabilă de fibre, semințele de psyllium reprezintă cel mai bun prieten al sistemului digestiv, susținând sănătatea și regularitatea activității gastro-intestinale. Mai mult decât atât, psyllium este un prebiotic natural, care promovează creșterea bacteriilor benefice, susținând sănătatea intestinului. Ca un bonus culinar, psyllium este un liant natural, perfect pentru a reuni ingrediente simple sub forma unui blat delicios, pentru un fel de mâncare preferat de întreaga familie.

Conopida la abur, cu aspect de boabe de orez (orezul din conopidă), este baza acestei rețete, iar folosirea psylliumului în locul semințelor de in, utilizate în mod normal, face ca întreg procesul de preparare să fie mai blând. Nu este nevoie de o răzătoare, poate fi folosit un cuțit obișnuit pentru a tăia buchețele aburite de conopidă, foarte mici,  în robotul de bucătărie, pentru acel efect de „ boabe de orez”. În continuare, mănunchiurile trebuie să fie scurse de excesul de lichid;  semințele de psyllium reprezintă un agent de legare suficient de puternic pentru a permite ceva mai mult lichid în compoziție, chiar dacă depășești cantitățile ideale.

Când vine timpul să pui preparatul la cuptor, orientează-te atât după  ghidul nostru, cât și după intuiția ta. Dacă dorești o pizza cu blat de conopidă și psyllium mai fermă, las-o mai mult timp în cuptorul cald, înainte de a adăuga toppingurile. La sfârșit, poți lua cu mâna o felie binemeritată de pizza, dar cel mai bine este să folosești o furculiță, în funcție de consistența toppingurilor. Da, acesta este gustul de „blat de pizza sănătoasă” și este, cu adevărat, delicioasă. Poftă bună!

Blat de pizza cu conopidă și semințe de Psyllium

Ingrediente:

  • 1 conopidă medie la abur, sub formă de buchețele (orez din conopidă), strecurată
  • 2 linguri de Organic India Psyllium
  • ⅓ cană de apă pentru Psyllium
  • ½ cană făină de migdale
  • ¼ cană drojdie nutritivă sau brânză vegană mărunțită
  • Se presară puțin praf de: sare de mare, usturoi granule, condimente italiene
  • La sfârșit: toppinguri de pizza la alegere

Cum se prepară

  • Preîncălzește cuptorul la 400 de grade F (190 grade C);
  • Pregătește compoziția de blat: amestecă 2 linguri de psyllium ORGANIC INDIA Whole Husk în ⅓ cană de apă (ideal este să fie călduță) și lasă aproximativ un minut, în timp ce pregătești alte ingrediente;
  • Într-un castron, așază bucățelele de conopidă (orezul din conopidă), asigurându-te că s-au răcit suficient pentru a o manipula confortabil și ingredientele rămase. Amestecă pentru a se combina sub forma unui aluat lipicios;
  • Tapetează o tavă pentru pizza cu hârtie de copt. Stropește cu puțină făină de porumb sau făină fără gluten pentru a preveni lipirea pizzei la feliere;
  • Întinde cu grijă aluatul într-o bază circulară de aproximativ 1 centimetru;
  • Dă la copt pentru 45 de minute;
  • După 45 de minute, scoate tava din cuptor. Blatul trebuie să fie suficient de ferm încât să permită răsturnarea cu grijă pe hârtie de copt (ca să îți fie mai ușor, poți pune deasupra o altă tavă de copt sau un fund de lemn.) Aranjează blatul înapoi pe tava de copt și îndepărtează cu grijă hârtia de copt;
  • Așază din nou la cuptor și coace încă 10-12 minute sau până când marginile devin maro auriu, iar centrul se simte în mare parte ferm la atingere. Dacă nu este încă suficient de stabil/ferm, oprește cuptorul și lasă preparatul să stea la căldură, 15 minute sau cât este necesar;
  • Scoate din cuptor și adaugă toppingurile dorite (recomandarea este să nu pui foarte multe toppinguri, păstrând stratul de sos subțire);
  • Bagă pentru ultima dată la cuptor și coace 10-15 minute, până când toppingurile sunt suficient de coapte și fragede.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness