Plante pentru tiroidă: Ashwagandha

Să aflăm dacă Ashwagandha este una dintre acele plante pentru tiroidă care are eficiență în susținerea sănătății acestei glande. Ashwagandha este o plantă medicinală ayurvedică foarte cunoscută pentru mirosul său puternic și pentru proprietățile sale vindecătoare. Recent, această plantă a fost asociată cu capacitatea de a susține sănătatea organismului în cazul dereglărilor determinate de glanda tiroidă. Sunt puține studii care sugerează faptul că ea poate trata complet astfel de probleme, în vreme ce altele contrazic acest fapt.

Ce este Ashwagandha?

Aceasta este cunoscută mai ales ca „ginseng” indian și este o puternică plantă Ayurvedică utilizată pe scară largă în scopuri medicinale. Aceasta plantă este considerată adaptogen, ceea ce înseamnă că ajută organismul să combată stresul. Oamenii o folosesc de multe ori pentru ameliorarea de probleme de sănătate precum slăbiciunea, tulburările de somn, probleme menstruale, tulburări neurologice, artrită reumatoidă și, mai recent, pentru afecțiunile glandei tiroide. Ea este recomandată ca una dintre acele plante pentru tiroidă eficient și ca un tonic de fiecare zi, fiind indicată pentru că îmbunătățește forța organismului. De asemenea, are proprietăți vindecătoare și antiinflamatorii, fiind cunoscută și pentru ameliorarea stărilor de anxietate sau pentru cele depresive.

Ce este tiroida?

Tiroidismul se leagă de afectarea producerii de tiroxină. Are legătură și cu bolile cardiovasculare și cu producția anormală de hormoni tiroidieni, ceea ce poate duce la probleme de sănătate serioase. În funcție de o tiroidă mai puțin activă decât ar fi normal sau de cea mai activă decât ar fi normal, poate fi de două tipuri. Producerea în exces a hormonilor tiroidieni poartă denumirea de hipertiroidism, iar o producere scăzută a acestor hormoni este hipotiroidismul.

Relația dintre glanda tiroidă și Ashwagandha

Una dintre cele mai comune cauze invocate pentru îmbolnăvirea tiroidei este stresul. Tensiunea excesivă conduce la disfuncționalități ale metabolismului la majoritatea persoanelor. Când cineva are de suferit de pe urma stresului scăpat de sub control, hormonii de stimulare ai tiroidei cresc metabolismul și favorizează inflamația. De partea cealaltă, Ashwagandha este vestită pentru calitățile sale magice de a combate stresul și inflamațiile, fiind recomandată ca una dintre acele plante pentru tiroidă cu eficiență dovedită. Consumarea acestei plante în mod regulat va sprijini corpul în controlarea stresului și a axietății, ceea ce va favoriza ținerea sub control ai hormonilor tiroidieni. În condițiile în care ea crește nivelul hormonilor tiroidieni, este recomandată numai persoanelor ce se confruntă cu hipotiroidism. De asemenea, trebuie să știi că poate agrava simptomele hipertiroidismului.Se recomandă insistent ca, pentru probleme legate de tiroidă, Ashwagandha să se administreze numai după consultarea unui medic.

plante pentru tiroidă

plante pentru tiroidă

Plante pentru tiroidă: concluzii

Stresul stă la baza majorității bolilor, iar Ashwagandha are proprietăți magice, acelea de a combate tensiunile excesive, ceea ce va duce la diminuarea simptomelor generate de disfuncționalități ale tiroidei. Atunci când căutăm plante pentru tiroidă trebuie să avem în minte faptul că anumite simptome ale hipotiroidismului pot fi ameliorate cu ajutorul acestei plante. În același timp, pentru cei ce suferă de hipertiroidism nu se recomandă administrarea de Ashwagandha.

Alte beneficii

  • Poate influența creșterea testosteronului
  • Poate stimula fertilitatea prin creșterea numărului spermatozoizilor
  • Poate reduce glicemia
  • Poate scădea cortizolul
  • Poate reduce anxietatea și depresia
  • Poate avea rol antiinflamator
  • Poate spori vigoarea și nivelul de energie
  • Poate reduce colesterolul
  • Poate proteja impotriva efectelor stresului prin reducerea nivelului de cortizol

Sursă: timesofindia.indiatimes.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness