Puterea noii biologii, viitorul medicinei

de dr. Bruce H. Lipton – specialist in biologie celulara si autor recunoscut international, cu abordari la rascrucea dintre stiinta si spiritualitate

Percepem mediul inconjurator si ne adaptam la propria biologie, insa nu toate perceptiile noastre sunt corecte. Daca lucram sub perceptii gresite, atunci acestea furnizeaza cele necesare pentru o ajustare gresita a biologiei noastre. Cand perceptiile noastre sunt gresite, putem de fapt sa ne distrugem biologia. Cand intelegem ca genele sunt doar respondenti la mediul inconjurator din perceptiile gestionate de catre membrana celulara, atunci putem realiza ca, daca viata nu merge bine, ceea ce trebuie sa facem este nu sa ne schimbam genele, ci sa ne schimbam perceptia. Asta este mult mai usor de facut decat sa ne modificam fizic organismul. De fapt, aceasta este puterea noii biologii: putem sa ne controlam propria viata prin controlarea propriilor perceptii.

Suntem in posesia unor „adevaruri” despre stiinta ce sunt, in realitate, neadevarate. Sunt doar „presupuneri” si sunt presupuneri false. Pana le corectam, vom continua sa intelegem gresit relatia noastra cu aceasta planeta, cu natura, cu mediul inconjurator. Drept rezultat, distrugem ceea ce ne-a oferit viata, si anume mediul inconjurator.

Principala presupunere falsa este ca Universul este alcatuit din materie, iar intelegerea sa poate fi obtinuta prin studierea materiei. Insa perceptia noastra privind o biologie si un mediu bazate exclusiv pe materie nu mai este corecta din punct de vedere stiintific. O alta asumptie este ca genele ne controleaza viata. De fapt perceptia noastra este cea care ne controleaza viata, iar prin modificarea perceptiilor putem obtine control asupra vietilor noastre. Voi discuta despre asta mai tarziu. Asumptia numarul trei este una foarte periculoasa: ca am ajuns la acest punct in evolutia noastra folosind mecanismele teoriei lui Darwin, care poate fi rezumata prin „supravietuirea celor mai puternici in lupta pentru existenta”. In noua biologie evolutia se bazeaza pe cooperare. Pana vom intelege asta, vom continua sa concuram unii cu altii, sa ne luptam si sa distrugem planeta fara sa recunoastem ca supravietuirea noastra sta in cooperare si ca aceasta competitie continua este dangatul de moarte al civilizatiei umane.

Viitorul medicinei

Totul in Univers este inteles azi ca fiind alcatuit din energie; in perceptia noastra totul apare fizic si solid, insa in realitate este doar energie si energiile interactioneaza. Cand interactionezi cu mediul inconjurator, absorbi si emani energie in acelasi timp. Probabil esti mai familiarizat/a cu termeni precum „energii pozitive” sau „energii negative”. Acestea sunt frecventele la care toti vibram. Toti suntem energie. Energia din corpul tau reflecta energia din jurul tau pentru ca atomiii din corpul tau nu doar emana energie, ci o si absorb. Animalele comunica cu plantele si cu alte animale. Shamanii vorbesc cu plantele prin vibratii. Daca esti sensibil la diferentele dintre „energiile bune” si „energiile rele”, te vei indrepta mereu catre locuri ce iti incurajeaza supravietuirea, cresterea, dragostea, etc. si vei sta la distanta de situatii si locuri ce ar profita de tine sau ar anula cine esti tu.

Cand nu acordam atentie energiilor noastre vibrationale, ratam cele mai importante interpretari ale mediului inconjurator. Intelegerea noii fizici spune ca toate energiile sunt interconectate si ca interactionam unii cu altii. Trebuie, de aceeea, sa acordam atentie fortelor invizibile implicate in ceea ce se intampla in vietile noastre. Desi medicina nu pregateste doctorii sa recunoasca energia ca parte din sistem, ei s-au adaptat foarte usor la a folosi noi sisteme de scanare pentru a determina ce se intampla in interiorul corpului. Este amuzant ca interpreteaza aceste scanari ca pe niste „harti”, insa nu au intelegerea funamentala a faptului ca aceste harti sunt citiri directe ale energiei prezente in organism.

Fizica cuantica a scos la iveala faptul ca sub structurile aparent fizice nu e nimic mai mult decat energie, ca suntem fiinte alcatuite din energie. Asta inseamna ca interactionam cu orice din campul nostru. Acest lucru are un impact important asupra sanatatii. Fizica cuantica demonstreaza ca energiile sunt mereu interconectate. Intr-un univers de energie, valuri de energie curg incontinuu prin si interactioneaza cu alte valuri. Nu putem niciodata sa ne separam cu adevarat de mediul in care traim. Fizica cuantica spune ca energia invizibila este de sute de ori mai eficienta in transmiterea de informatii decat sunt semnalele materiale. Ceea ce incepem sa intelegem este ca exista o lume invizibila pe care nu am luat-o in seama in procesul de intelegere a naturii sanatatii noastre.

Cu alte cuvinte, decat sa ne concentram asupra materiei, intr-o lume cuantica ne concentram pe energie. In lumea mecanica am spus ca putem intelege totul prin reductionism. Dar in noua intelegere cuantica a Universului trebuie sa avem o intelegere holistica: nu putem separa o energie vibrationala de alta energie vibrationala. Trebuie sa admitem ca in lumea in care traim suntem interconectati cu un numar imens de energii vibrationale!

Iata definitia mea pentru mediul inconjurator: este totul, de la profunzimile fiintei tale pana la marginile Universului. Include totul din apropierea ta, dar si planetele, Soarele si intregul sistem solar. Suntem parte din acest intreg camp. Pentru a rezuma semnificatia acestor lucruri, voi cita din Albert Einstein: „Campul este unica agentie administrativa a particulei.” Ceea ce spune el este: campul, energia invizibila, este singura agentie administrativa a realitatii fizice.

Acest articol cuprinde fragmente din partea I a unei prezentari derivate din cartea lui Dr. Bruce Lipton, The Wisdom of Your Cells, How Your Beliefs Control Your Biology.

Descopera aspecte legate de calitate si certificarile produselor si companiei ORGANIC INDIA!

#AdevarataStareDeBine

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment