Scorțișoara Ceylon: condimentul parfumat cu beneficii de neratat

Ca și condiment, scorțișoara Ceylon este folosită zilnic de oamenii din întreaga lume pentru rețete savuroase și dulci, dar este apreciată de milenii pentru proprietățile sale care susțin sănătatea. Scorțișoara provine dintr-un copac mic, veșnic verde, din Sri Lanka. Condimentul este obținut prin măcinarea cojii interioare a copacului. Ceylon este mai dulce, mai fină și mai delicată decât scorțișoara din supermarket (scorțișoara cassia), fiind astfel mai potrivită pentru folosirea pe termen lung; și mai delicioasă în rețete. În ceea ce privește sănătatea, este cunoscută în special pentru abilitatea de a susține metabolizarea sănătoasă a zahărului din sânge, dar are și beneficii digestive și cognitive.

De ce scorțișoara Ceylon ORGANIC INDIA este atât de specială?

ORGANIC INDIA folosește fiecare oportunitate de a opera într-o modalitate care este dincolo de sustenabilitate, atât pentru planetă, cât și pentru partenerii minunați alături de care lucrează. Scorțișoara Ceylon este crescută, recoltată și pregătită astfel încât să respecte următoarele principii și practici:

  • Ceylon Cinnamon monographScorțișoară Ceylon de cea mai bună calitate. ORGANIC INDIA procură scoarță de scorțișoară întreagă, organică, fără organisme modificate genetic, din regiuni din partea sudică a Indiei, și o macină în propriile centre pentru a obține cea mai bună calitate.
  • Familii mici de fermieri. Parteneriatele etice sunt inima și sufletul companiei. Se fac contracte cu ferme mici, deținute de familii din India, și se achiziționează recolte la prețul pieței premium. Mulți sunt parteneri ai ORGANIC INDIA de mai mult de zece ani, și fiecare face parte din familia aceasta a plantelor. Fiind membri indispensabili ai echipei, ORGANIC INDIA le oferă tuturor fermierilor asigurare de sănătate și training susținut de experți în agricultură, care se află în vârful agriculturii organice și regenerative – un lucru simplu, dar din păcate o practică despre care nu s-a mai auzit în industrie.
  • Agricultură regenerativă. ORGANIC INDIA își are rădăcinile în agricultura care este dincolo de sustenabilitate – este regenerativă. Astfel, practicile folosite în agricultură nu doar că păstrează pământul, dar îl și fac mai bun. Regenerativ înseamnă un sol bine alimentat, o biodiversitate îmbunătățită, o conservare a apei îmbunătățită și un nivel crescut al captării de carbon. Atenția este acordată întregului pământ, nu numai recoltei și responsabilității de a avea o companie sănătoasă și conștientă.

Scorțișoara Ceylon: beneficii pentru corp și minte

Cercetările au identificat proprietățile antioxidante ale scorțișoarei Ceylon și abilitatea acesteia de a susține un nivel sănătos al zahărului în sânge, precum și răspunsul inflamator.

  • Metabolizarea zahărului din sânge. Studiile au arătat că scorțișoara Ceylon ajută la metabolizarea glucozei în ficat și susține un răspuns sănătos endogen al insulinei în fluxul de sânge.
  • Sănătatea ficatului. Studiile au arătat că scorțișoara Ceylon ajută la reducerea rezistenței la insulină în corp și, drept rezultat, ajută la metabolizarea glucozei în ficat.
  • Sănătatea creierului. Cercetările au arătat că susținerea unui nivel sănătos al insulinei și glucozei poate susține și funcția cognitivă și memoria.
  • Scorțișoara Ceylon conține antioxidanți ca polifenolii care protejează corpul împotriva stresului oxidativ și distrugerii.
  • Răspuns inflamator sănătos. Scorțișoara Ceylon conține cinamaldehidă, un compus natural bioactiv care ajută la susținerea unui răspuns inflamator sănătos.
  • Liniștește tractul digestiv și susținetranzitul intestinal sănătos și regulat.

Utilizări tradiționale ale scorțișoarei Ceylon

Map of India highlighting southern India where Ceylon Cinnamon is grownPrețuită de mai bine de 2000 de ani, folosirea scorțișoarei a fost pentru prima dată menționată în istorie de către egipteni. De asemenea, este menționată ca ingredient pentru uleiul pentru ungere în Vechiul Testament, dar și ca ingredient folosit pentru remedii naturiste tradiționale antice chinezești și indiene. De fapt, scorțișoara era atât de prețioasă în lumea antică încât a fost folosită ca monedă de schimb. Medicii din Evul Mediu foloseau scorțișoara Ceylon în tonice care tratau disconfortul de la nivelul gâtului. Condimentul a fost folosit la scară largă și pentru conservarea cărnii datorită caracteristicilor sale care inhibă bacteriile.

Unde crește scorțișoara Ceylon?

Scorțișoara Ceylon ORGANIC INDIA crește pe plantații organice de scorțișoară din partea de sud a Indiei. Copacul de scorțișoară Ceylon își are originile în Sri Lanka, dar crește și de-a lungul coastei Malabar din India, Africa de Sud și Indiile de Vest.

Pentru cine este?

În scopuri culinare, scorțișoara Ceylon este pentru oricine, fiind folosită la plăcinte, prăjituri – orice vrei! În scopuri legate de sănătate, capsulele de scorțișoară Ceylon sunt perfecte pentru oricine își dorește un mic ajutor cu metabolizarea nivelului zahărului din sânge cu scopul menținerii unui nivel sănătos de glucoză.

Scorțișoară Ceylon pentru un stil de viață sănătos și conștient

Scorțișoara Ceylon ORGANIC INDIA este cultivată în mod organic, potrivit tradiției antice ayurvedice a practicilor de cultivare regenerativă pentru a asigura cea mai mare eficiență posibilă sau „prana”. Toate plantele ORGANIC INDIA sunt procesate și testate în conformitate cu protocoalele Organizației Mondiale a Sănătății și Administrației pentru Alimente și Medicamente.

ORGANIC INDIA recunoaște vasta interconectare a vieții. De la sămânță la sol, la teren, la fabrică, produsele dau putere fermierilor din India, promovează refacerea mediului și a economiei și oferă soluții pentru o stare de bine, derivate din inteligența naturii.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness