Stresul, inamic al sanatatii si starii de bine. Iata cum sa-l combati cu metode 100% organice!

Stresul, inamic al sanatatii si starii de bine. Iata cum sa-l combati cu metode 100% organice!

Stresul afecteaza peste 60% dintre romani, sustin diverse studii. Simptomele sale pot fi observate atunci cand o persoana incearca sa disciplineze un copil, cand se afla la birou, cand isi gestioneaza finantele sau cand incearca sa rezolve provocarile unei relatii. Stresul este intalnit peste tot. In cantitati mici, poate fi chiar benefic, insa atunci cand o persoana este coplesita de stres vor aparea probleme atat mentale, cat si fizice.

Primul pas pentru controlul stresului este sa-i intelegi simptomele, lucru mai greu decat si-ar putea inchipui cineva. Cei mai multi dintre oameni sunt atat de obsinuiti cu stresul, incat nici nu-si dau seama ca sunt stresati pana in momentul in care incep sa cedeze.


Ce este stresul?

Stresul este reactia corpului la situatiile periculoase, indiferent daca pericolul este unul real sau nu. Cand cineva se simte amenintat, in organismul sau are loc o reactie chimica prin care corpul poate actiona astfel incat sa nu fie ranit. Aceasta reactie naturala este cunoscuta sub numele de „lupta sau fugi”, sau raspunsul la stres. In acest timp, creste ritmul cardiac, respiratia este mai rapida, muschii sunt incordati, iar tensiunea arteriala creste. Corpul este pregatit de actiune iar acesta este modul sau de aparare.

Stresul inseamna lucruri diferite pentru persoane diferite. Ceea ce cauzeaza stres la o persoana poate fi nesemnificativ in cazul alteia. Unii oameni sunt mai buni decat altii la gestionarea stresului. Si nu tot stresul este negativ. In doze mici, stresul te poate ajuta sa-ti indeplinesti sarcinile si, totodata, previne ranirea. Spre exemplu, stresul este cel te face sa actionezi puternic frana pentru a nu lovi automobilul din fata. Ceea ce este un lucru pozitiv.

Organismul uman este „croit” pentru a gestiona cantitatile mici de stres, insa nu are ce-i trebuie pentru a face fata, fara consecinte negative, stresului de lunga durata.

Care sunt simptomele stresului?

Stresul poate afecta toate aspectele vietii, inclusiv emotiile, comportamentul, abilitate de gandire si sanatatea fizica. Nicio parte a organismului nu este imuna la stres. Insa, cum oamenii pot gestiona diferit stresul, simptomele lui pot varia. Tocmai de aceea, este recomandat sa vorbesti cu medicul de familie.

Iata cateva dintre simtomele stresului.

Simptomele stresului emotional:

– Devii agitat, frustrat sau iti schimbi brusc starea emotionala;

– Te simti coplesit, ca si cum ai pierdut controlul sau ai nevoie de control;

– Nu te poti relaxa;

– Ai o imagina de sine scazuta, te simti singur, fara valoare, depresiv;

– Ii eviti pe ceilalti.


Simptomele stresului fizic:

– Nivel energetic scazut;

– Dureri de cap;

– Probleme digestive (diaree, constipatie, greata);

– Dureri, crampe musculare;

– Dureri in zona pieptului si ritm cardiac rapid;

– Insomnie;

– Raceli si infectii frecvente;

– Pierderea dorintei sexuale;

– Nervozitate, tremur, tiuit in ureche, maini reci sau maini transpirate;

– Gura uscata si dificultati de inghitire;

– Inclestarea maxilarului si scrasnirea dintilor.

Simptomele stresului cognitiv:

– Ingrijorare constanta;

– Momente de amnezie temporara si dezorganizare;

– Inabilitatea de concentrare;

– Iei decizii gresite;

– Pesimism, vezi mereu partea goala a paharului.

Simptomele stresului comportamental:

– Schimbari ale apetitului – fie nu mananci, fie exagerezi cu mancatul;

– Amanare si evitatea responsabilitatilor;

– Crestere consumului de alcool, tigari sau droguri;

– Aparitia ticurilor nervoase precum rosul unghiilor, muscatul degetelor etc.

Care sunt consecintele stresului pe termen lung?

Stresul in exces, pe termen lung poate cauza sau exacerba multe probleme serioase de sanatate inclusiv:

– Probleme mentale de sanatate, precum depresia, anxietatea si tulburari de personalitate;

– Afectiuni cadiovasculare, inclusiv boli de inima, hipertensiune, ritm cardiac anormal, atac de cord, atac cerebral;

– Obezitate si alte tulburari alimentare;

– Probleme menstruale;

– Disfunctii sexuale;

– Probleme de piele si cu par precum acnee, psoriazis si eczema si pierderea permanenta a parului;

– Probleme gastrointestinale precum gastrite, colite ulcerative si sindromul colonului iritabil.


Legatura dintre somn si stres!

Cand o persoana este stresata atunci ea are probleme cu somnul. Daca organismul nu se relaxeaza somnul poate fi dificil sau mai putin odihnitor. In plus, lipsa somnului accentueaza simptomele stresului. Iata un cerc vicios din care poti iesi prin folosirea unor tehnici de management al stresului. Spre exemplu, meditatia inainte de somn relaxeaza corpul, opreste mecanismul „lupta si fugi” ceea ce te ajuta sa adormi mai usor. Chiar si exercitiile de respiratie pot reduce stresul si tensiunea din corp, scade nivelul de cortizol (hormonul stresului) ceea ce face ca somnul sa vina mai usor. Totodata, un ceai din plante, poate face minuni in privinta somnului si implicit a stresului.

Somn adanc si odihnitor si mai putin stres cu Ceaiul Tulsi Sleep cu Plante relaxante si reconfortante

Un ceai cald, delicios inainte de a merge la culcare merge mana in mana cu un somn profund si odihnitor peste noapte. Iar ceaiul Tulsi Sleep te poate ajuta sa te odinesti peste noapte. Contine plante medicinale 100% certificate organic, fara nicio urma de organisme modificate genetic. Amestecul perfect si echilibrat de plante 100% organice linisteste organismul si il pregateste pentru un somn odihnitor, sanatos.

In compozitia ceaiului se regasesc:

Tulsi – Busuiocul sfant, indeparteaza efectele negative ale stresului si anxietatii, protejand celulele de actiunea cortizolului (hormonul stresului)

Brahmi Gotu Kola – este unul dintre cei mai puternici adaptogeni din lume si confera suport pentru sistemul nervos;

Ashwagandha – combate stresul, sustine functiile sistemului nervos, are efect benefic in tulburarile de somn, in anxietate si depresie;

Shankpushpi – sustine buna functionare a sistemului nervos, este tonic cerebral, combate starile de anxietate, calmeaza si imbunatateste starea psihica;

Musetel – reduce stresul, combate starile de anxietate, te ajuta sa te relaxezi si sa ai un somn odihnitor ;

Cardamom – relaxeaza sistemul gastrointestinal si induce o stare placuta de somnolenta, daca este consumat sub forma de ceai pentru un somn linistit;

Menta – relaxeaza muschii, calmeaza durerile de cap si confera o stare generala de bine.

Aceste ingrediente 100% organice, promoveaza un somn calm si odihnitor. Ajuta si la echilibrarea somnului dupa schimbarile de fus orar.

Descopera certificarile companiei si produselor ORGANIC INDIA!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness



Add Comment