fbpx
Studiu științific. Mecanismul răspunsului imun în cazul unei paciente vindecate de infecția cu Coronavirus

Rezumatul studiului

În contextul pandemiei actuale care pune la grea încercare întreaga umanitate, cercetătorii australieni în frunte cu doamna Prof. Dr. Katherine Kedzierska din Departamentul de Microbiologie si Imunologie al Universității din Melbourne Australia, au cercetat cazul unei paciente de 47 de ani infectată și vindecată de infecția cu virusul coronavirus. Accentul cercetării a fost pus pe modul în care sistemul imunitar a reacționat în procesul de vindecare și pe mecanismul răspunsului imun. Mai exact ce componente și care celule ale sistemului imunitar pot anihila acest virus.

Pacientei nu i s-au administrat antibiotice, steroizi și nici medicamente antivirale. De asemenea, nu a fost intubată. După 13 zile de la infectare, pacienta s-a vindecat și simptomele i-au dispărut complet. Experimentele științifice s-au făcut cu aprobarea pacientei.

Cercetătorii australieni au descoperit pe parcursul cazului o prezență ridicată a proteinelor ASC (proteine specifice sistemului imunitar care activează răspunul antiinflamator natural al organismului) și a cTFH (celule foliculare care mediază reglarea răspunsului imun al centrului germinal, cel care produce, diferențiază și adaptează celulele imunitare de tip B, în timpul răspunsului imun al unui organism sănătos, în cazul unei infecții). Aceste ASC și cTFH au înregistrat valori ridicate în special în perioada de convalescență în cazul pacientei, însă au fost identificate începând cu ziua a 7-a din evoluția bolii.

Așa cum a fost dovedit și în cazul pacienților infectați în trecut cu virusul Ebola, s-au întregistrat activări ale unor proteine imunitare denumite CD38 și ale unor antigeni de tip HLA-DR (Antigen Leucocitar – tip DR) pe celulele de tip CD8+ T. În mod similar, apariția proteinelor imunitare CD38 și a HLA-DR a fost înregistrată și pentru celulele de tip CD4+ T, în special între ziua a 7-a și a 9-a de la detectarea virusului în sângele pacientei. De fapt, aceste proteine și antigenii HLA-DR activează celulele de tip CD8+ T și CD4+ T. Simplificând, sunt de ca un fel de combustibil specific al celulelor imunitare.

După activarea semnificativă a celulelor CD8+ T, în intervalul 7-9 a intervenit ameliorarea simptomelor.

Studiul demonstrează faptul că după activarea ASC, cTFH, CD4+T și a CD8+T împreună cu activarea anticorpilor IgM (imunoglobulina M) și IgG COVID-19 (IgG SARS-CoV-2 – așa cum este el denumit științific) a fost înregistrată ameliorarea simptomelor și în final vindecarea pacientei.

Așa cum oamenii de știință concluzionează, răspunsul imun sănătos și timpuriu, adaptat acestei infecții poate fi corelat cu un rezultat optimist.

Sfaturi esențiale pentru întărirea sistemului imunitar

1. Controlează stresul. Stresul afectează puternic răspunsul imun până la blocarea sistemului imunitar.

2. Consumă plante și ceaiuri adaptogene care iți protejează organismul de efectele stresului și îți sprijină sănătatea sistemului imunitar.  

3. Dormi suficient.

4. Deconectează-te constant de la știri, televizor, telefon mobil.

5. Nu lua antibiotice decât la recomandarea medicului.

6. Fă mișcare, chiar și acasă. Yoga, gimnastica și meditația ajută corpul și mintea să se relaxeze.

7.  Hidratează-te corespunzător și mănâncă sănătos.

8. Nu renunța la legume și fructe în detrimentul alimentelor procesate sau a celor nesănătoase.

9. Controlează aportul de zahăr.

10. Oprește fumatul și nu consuma alcool.

11.  Nu consuma antiinflamatoare după ureche. Iți pot face mai mult rău decât bine. Unele dintre ele pot inhiba acțiunea sistemul imunitar.

12.  În cazul produselor pentru sănătatea sistemului imunitar respectă dozele recomandate și sfaturile specialiștilor.  

13.  Informează-te din surse credibile și verifică informațiile cu atenție.

Studiul științific integral este disponibil aici: AICI

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness