Cine nu are nevoie de o mâncare de confort după o zi friguroasă? Când suntem indispuși, epuizați după o zi plină sau pur și simplu când ne pregătim să ne liniștim, nu are rost să ne obosim gătind ceva complicat. Întărește-ți capacitatea de apărare a organismului și alină-ți sufletul cu ajutorul unei rețete simple de supă reconfortantă, cu virtuți tămăduitoare, bazată pe Ceaiul Tulsi cu Ceai Verde ORGANIC INDIA.
„Ochazuke”, orezul cufundat în ceai, este foarte apreciat în Japonia, fiind considerat un preparat ușor, ce se poate servi la una dintre mesele zilei sau ca o gustare, în condițiile în care este o mâncare de confort ce răsfață corpul. Se pregătește rapid, este sănătos, versatil și delicios. Ceaiul Tulsi cu Ceai Verde ORGANIC INDIA poate fi utilizat asociindu-se cu orezul sau cu o zeamă „clasică” de supă. Nu numai că datorită ceaiului este conferită o aromă minunată, dar sunt furnizate și numeroase beneficii.
Fiind sursă de antioxidanți, în special de polifenoli, ceaiul verde este văzut ca una dintre cele mai sănătoase băuturi. Este asociat cu starea de bine și cu numeroase efecte benefice asupra organismului, printre care susținerea funcției cognitive, a sistemului imunitar sau a sănătății inimii. Ceaiul Tulsi cu Ceai Verde ORGANIC INDIA se remarcă prin puterea tulsi, „regina plantelor”, oferind compuși activi, capabili să protejeze organismul, să furnizeze energie, să hrănească sistemele digestiv, imunitar și metabolic.
Iată un preparat bazat pe simplitate, în condițiile în care se toarnă ceai peste orez brun gătit la aburi, adăugându-se ulterior tofu marinat, copt, prăjit cu aer cald sau în tigaie, ceapă verde și semințe de susan.
Dacă vrei, poți să te „joci” în privința aromelor acestui preparat adăugând, de exemplu, ghimbir ras, folosind alge nori sau conferind o aromă foarte picantă datorită unui sos cu usturoi și chili. Indiferent de ceea ce vei alege, felul de mâncare de mai jos este o invitație pentru a-i oferi o pauză binevenită corpului tău, un răgaz pentru a se reface.
Supă reconfortantă de ceai verde, cu orez și cu tofu
Ingrediente pentru 4 porții:
- 450 g tofu solid, presat și bine scurs;
- 1/4 cană sos tamari sărac în sodiu;
- ulei de susan: 1 lingură și 2 lingurițe;
- 4 căni de apă;
- 4 pliculețe de ORGANIC INDIA Ceai Verde Tulsi (Busuioc Sfânt), Antistres Natural & Vitalizant;
- 2 căni de orez brun gătit (echivalent cu 3/4 cană orez negătit);
- 3 fire ceapă verde, tăiată mărunt;
- opțional: semințe de susan alb sau negru (pentru decor)
Mod de preparare:
- Amestecă, utilizând o furculiță, sosul tamari și 1 lingură ulei de susan;
- Taie tofu transversal, în 8 fâșii, apoi lasă-le la marinat în recipientul cu sos tamari: ar trebui să stea acolo în jur de 30 de minute;
- În intervalul în care tofu stă la marinat, fierbe apa și pregătește ceaiul verde cu tulsi, lăsând la infuzat cam 5 minute: menține-l cald și, dacă este necesar, pune-l iar la încălzit înainte să fie nevoie să-l folosești;
- Ocupă-te de tofu: pune într-o tigaie antiaderentă, lăsată în prealabil să se încingă la foc mediu, 1-2 lingurițe de ulei de susan. Pune tofu în tigaie și lasă-l să se rumenească, întorcând fiecare fâșie pe ambele părți și lăsând la rumenit cam 3 minute pe fiecare parte;
- Distribuie orezul brun în castroane și pune deasupra câte două fâșii de tofu;
- Toarnă peste orezul cu tofu câte 1 cană de ceai, iar după aceea decorează cu semințe de susan și cu bucățele de ceapă verde.
Câteva sfaturi de care să ții cont când pregătești tofu:
- Dacă vrei să-l coci: pune tofu într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt. Coace-l la o temperatură de 90 de grade pentru aprox. 20 de minute;
- Dacă vrei să prăjești tofu cu aer cald: așează bucățile de tofu într-o friteuză, într-un singur strat, străduindu-te să lași puțin spațiu între ele. Setează friteuza la 90 de grade și lasă tofu la gătit pentru aprox. 10 minute, întorcând fiecare bucată de pe o parte pe alta cu ajutorul unei spatule.