Ce ai spune de un răsfăţ mai bun decât ciocolata? Fără gluten, fără lactoză şi acoperit cu ganache de ciocolată neagră organică, acest tort bogat este o plăcere decadentă. Multe beneficii aduse sănătăţii sunt ascunse în el, aşa că merită fiecare linguriţă!
Tărâţele de Psyllium integrale de la ORGANIC INDIA sunt o pudră naturală, sursă de fibre, susţinând digestia şi reducând riscul apariţiei bolilor de inimă. De asemenea, psyllium conferă structură şi absoarbe umezeala, de aceea este visul oricărui cofetar care pregăteşte preparate fără gluten. Cunoscută pentru capacitatea de a menţine un nivel normal al zahărului în sânge, scorţişoara conţine 41 de antioxidanţi, numai buni pentru a ne proteja organismul de toxine.
Îşi vei uimi familia şi prietenii cu acest desert minunat… dar care este foarte simplu de preparat. Nu ai o formă specială de copt? Nicio problemă! Această reţetă se pretează de minune şi pe o foaie de copt. Ea este ilustrarea perfectă a faptului că, uneori, poţi avea propria prăjitură pe care să o mănânci îndată.
Ingrediente
½ cană de ulei de cocos (lichid)
1 cană de miere sau de sirop de arţar
1 cană pudră de cacao de calitate, neîndulcită
1 cană cafea organică (obişnuită sau fără cofeină)
2 linguriţe extract de vanilie
2 căni de făină fără gluten plus încă puţină de rezervă (pentru vas)
1 lingură Tărâţe de Psyllium integrale de la ORGANIC INDIA
2 linguriţe de praf de copt
1 lingură de Scorţişoară
1 vârf de sare de mare
2 ouă, bătute uşor
½ cană lapte de migdale fără zahăr
¼ cană sos de mere neîndulcit
Ulei spray pentru gătit
Ingrediente pentru ganache
100 g ciocolată neagră organică
½ cană cremă de cocos (amestec de cocos şi apă)
Cum se prepară:
Încinge cuptorul la 180 de grade
Vei topi într-o crăticioară uleiul de cocos. După ce se topeşte, pune peste el mierea, pudra de cacao, cafeaua fierbinte, extractul de vanilie. Amestecă uşor şi lasă la răcit
Într-un castron vei pune făina fără gluten, pudra de Psyllium, praful de copt, scorţişoara şi sarea. Le vei amesteca pe toate
Adaugă şi mixul cu cacao, ouăle, laptele de migdale şi sosul de mere, continuând să amesteci
Pune aluatul într-o formă specială (ca de guguluf), dar nu înainte de a pune puţin ulei în formă. Vei da la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când vei sesiza că nu se văd urme de aluat pe o scobitoare cu care vei înţepa mijlocul tortului
Scoate tortul din cuptor şi lasă-l să se răcorească timp de 5 minute. După aceea vei mai da puţin la cuptor tortul, pentru alte 5 minute şi abia după aceea îl vei scoate din formă
În timp ce tortul se răceşte, prepară topping-ul de ganache. Pune ciocolată într-un castronel. În alt vas vei pune crema de cocos şi o vei lăsa pe foc până începe să fiarbă. Vei turna crema peste ciocolată şi le vei amesteca. Lasă amestecul la răcit cam 2-3 minute.
Pune tortul pe o bucată de hârtie pergament şi toarnă câte puţină cremă ganache, începând din vârf, lăsând-o să se scurgă pe margini. Lasă tortul să se răcească la temperatura camerei până când crema se întăreşte şi abia după aceea poţi să-l dai la frigider.