Trei motive pentru care ar trebui să bei ceai Tulsi Masala Chai

Tulsi Masala Chai este apreciat de indieni de secole, iar Busuiocul Sfânt (sau Tulsi) adăugat în compoziție oferă un plus de aromă tradiționalei băuturi. Deoarece are condimente „calde”, precum scorțișoara, ghimbirul și nucșoara, ceaiul acesta ar trebui consumat fără lapte. Și de parcă aroma delicioasă nu ar fi fost de ajuns, iată că există o serie întreagă de beneficii care vin la pachet cu Tulsi Masala Chai, inclusiv pentru sănătate și bunăstare, care pot fi accesate chiar și când sau dacă se consumă doar o ceașcă de ceai pe zi.

De ce ar trebui să bei ceai Tulsi (Busuioc Sfânt) Masala Chai?

1. Masala Chai cu Tulsi este un substituent eficient și sănătos al cafelei

Masala Chai conține cofeină naturală, deci dacă vrei să îți iei porția de cofeină din băuturile calde pe care le consumi, ceaiul acesta reprezintă una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face pentru corpul tău. În comparație cu cofeina sintetică din băuturile acidulate sau din energizante, cofeina naturală din ceai se eliberează lent și te va face să te simți plin de energie pentru mai mult timp. Nici nu conține toată cantitatea de cofeină din cafea, deci poți bea mai mult ceai.

2. Are beneficii uriașe pentru sănătate

Busuiocul Sfânt (Tulsi) este o plantă medicinală folosită de medicina ayurvedică pentru tratarea mai multor afecțiuni, de la răceala banală la malarie. Tulsi este recunoscut aici ca fiind un adaptogen și este uneori folosit pentru tratarea efectului pe care stresul îl are asupra corpului. Cofeina naturală din ceaiul ORGANIC INDIA Tulsi Masala Chai ar putea aduce și alte beneficii sănătății. Radicalii liberi din cofeina naturală includ polifenoli și acizi hidrocinnameici, care pot avea un impact pozitiv asupra sănătății și există câteva opinii care sugerează că ar putea combate unele afecțiuni, precum cele cardiace. Dacă ai probleme digestive, ceaiul Tulsi Masala Chai poate fi de ajutor în ameliorarea simptomelor neplăcute. În special condimentele precum ghimbirul, cuișoarele și cardamomul susțin o digestie sănătoasă, iar consumul a cel puțin o ceașcă de ceai pe zi s-a dovedit eficient în a ține la distanță disconfortul abdominal.

3. Masala Chai are efect de calmare

Nimic nu se compară cu momentul în care stai și te bucuri de o băutură caldă, în special într-o zi friguroasă. Căldura băuturii din mâna ta și nimic altceva te poate ajuta să te simți calm și liniștit. Iar dacă îți dorești ceva care să te ajute să te relaxezi, proprietățile calmante ale ceaiului Masala Chai sunt ceea ce îți trebuie. Ceaiul este cunoscut pentru faptul că relaxează musculatura și calmează, deci poate fi alegerea ideală la sfârșitul unei zile pline de tensiuni. Vestea bună este că majoritatea oamenilor ar putea să consume ceaiul Tulsi Masala Chai înainte de somn, deoarece are un conținut scăzut de cofeină, care nu ar trebui să afecteze somnul. Dar dacă ai o sensibilitate la cofeină, ar trebui să eviți consumul acestui ceai seara și să bei o ceașcă sau două în timpul zilei, mai devreme. Ceaiul îți poate schimba în bine fiecare zi, deci ce ai avea de pierdut? Poți să-i dai o șansă ca să afli dacă ai de câștigat de pe urma beneficiilor potențiale asupra sănătății, a eliberării lente a cofeinei și a proprietăților calmante. Indiferent de rezultate, te vei bucura de o cană de ceai cald și delicios și de adevărata stare de bine.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness