Trufe de ciocolată adaptogene, cu ashwagandha și pulbere de ciuperci Cordyceps

Deserturile sunt și ele o modalitate de a-ți hrăni corpul, sufletul și mintea. Savurând acest desert fin de trufe de ciocolată, catifelat, vei avea parte de numeroase beneficii. Astfel, ashwagandha de la ORGANIC INDIA reprezintă un adaptogen puternic, folosit din cele mai vechi timpuri pentru că este o sursă excelentă de vitalitate. Planta este apreciată pentru capacitatea ei de a susține un răspuns sănătos la organismului la stres, de a stimula rezistența, vigoarea și energia. Alături de puterea ashwagandhei vine și hrănitoarea plantă shatavari, vestită pentru rolul ei în susținerea echilibrului hormonal.

Pregătește-te să pui în valoare cele mai îndrăgite suplimente de la ORGANIC INDIA în deliciosul desert de mai jos. Ciocolata neagră și pudra de cacao te stimulează mai mult să îl savurezi. În plus, alături de ingredientele menționate, a fost adăugată și pulberea de ciuperci Cordyceps. Cunoscute pentru numeroasele beneficii aduse sănătății, aceste ciuperci sunt utilizate pentru a combate degradarea celulară, pentru diminuarea stărilor de oboseală, pentru dobândirea forței și pentru multe altele. Pulberea din aceste ciuperci are note de carob, binevenite pentru a evidenția aroma de ciocolată. Adaugă și puțin piper și, dacă dorești, puțin sirop de arțar, modelează și rostogolește desertul prin pudră de cacao, reușind astfel să obții o „declarație de dragoste” de neuitat.

Adaptogen chocolate truffles dusted with cacao in a white bowl beside pink roses and strawberries.

Trufe de ciocolată catifelate, cu rădăcină de ashwagandha și pulbere de ciuperci Cordyceps

Respectând cantitățile de mai jos, poți obține aprox. 20 de trufe.

Ingrediente:

 • 1/2 cană cremă de cocos: dacă vrei, în loc de cremă poți utiliza lapte de cocos gras, lăsat la rece peste noapte;
 • 1 linguriță ORGANIC INDIA Ashwagandha Pulbere;
 • 1/2  linguriță ORGANIC INDIA Shatavari Echilibru Hormonal Natural;
 • 1/2 lingură pulbere ciuperci Cordyceps;
 • opțional: un praf de piper cayenne, 1 lingură sirop de arțar, 1/2 linguriță extract de vanilie;
 • 1 cană și 1/2 ciocolată vegană sau chips-uri de ciocolată vegană;
 • 1/4- 1/3 cană pudră de cacao (pentru pudrarea trufelor).

Cum procedezi:

 • Încălzește laptele/crema de cocos până când dă în clocot;
 • Oprește focul și adaugă pulberea de rădăcină de ashwagandha, pulberea de shatavari, pulberea de ciuperci Cordyceps și piperul;
 • Peste ingredientele menționate adaugă ciocolata vegană și acoperă recipientul pentru a menține căldura: procedează așa pentru topirea ciocolatei. Dacă aceasta nu se topește, pune iar amestecul pe foc sau vei pune doar ciocolata la microunde, lăsând-o acolo pentru cca. 10 secunde;
 • După topirea ciocolatei, adaugă extractul de vanilie și siropul de arțar;
 • Lasă amestecul (neacoperit) cu toate ingredientele să se „odihnească” la frigider pentru aprox. 2 ore: important este ca amestecul să devină ferm, nu să se întărească mult. În cazul în care ciocolata este prea tare, las-o să se înmoaie la temperatura camerei;
 • Pune pudra de cacao într-un vas;
 • Folosindu-te de o linguriță, formează bile de ciocolată, rostogolindu-le apoi prin pulberea de cacao;
 • Poți servi trufele imediat sau după ce le mai ții în frigider: dacă le acoperi, rezistă la frigider până la 5 zile. Într-o asemenea situație, înainte să servești trufe de ciocolată, scoate-le de la rece și mai lasă-le la temperatura camerei.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness