fbpx
Tu la ce te concentrezi?

Concentrarea, asociată puternic cu intenţia şi cu atenţia, este adesea o virtute omenească supraapreciată. Lumea de lângă noi se bate pentru a câştiga atenţia şi concentrarea noastră- Un articol de la Institutul McGovern susţine că „Există distrageri constante ale atenţiei în lume, o cacofonie de sunete şi de stimulare vizuală. Cum şi către ce ne îndreptăm atenţia şi ceea ce ajunge la creier versus ceea ce preia acesta în calitate de informaţie de bază reprezintă o mare întrebare a neuroştiinţei”.

Dacă învăţăm să ne folosim atenţia şi ne creştem abilitatea de a ne concentra putem să aducem schimbări profunde în viaţa noastră. Atât de des experimentăm gânduri ce ne revin- ne autojudecăm şi criticăm- spunând lucruri precum „Am nevoie de mai multe fibre” sau „Trebuie să fac faţă acestui stres”. Aceste gânduri care zboară ne mută atenţia către următorul lucru şi determină ca un plan clar de acţiune să fie îndepărtat. Gândurile îşi vor continua circulaţia, dar viaţa va continua în ritmul ei, cerându-ne atenţie şi energie.

În discursul său TED „Cum Puterea Atenţiei Schimbă Totul”, Jeff Klein, CEO al „Working for Good”, spune: „Simplul act de a acorda atenţie este cheia pentru a conecta cu noi înşine, cu ceilalţi şi pentru a ne transforma relaţia noastră cu lumea”. Cu alte cuvinte, să învăţăm să acordăm atenţie nevoilor şi îngrijirii noastre ne va ajuta să ne construim un mod de viaţă sănătos şi conştient. Iar stabilirea intenţiei de a ne îndrepta atenţia spre un anumit lucru poate stimula acţiunea şi crearea de noi obiceiuri. În discursul său, Klein a continuat să susţină următoarele: „Între stimul şi reacţie există un spaţiu. În acest spaţiu se află libertatea şi puterea noastră de a ne alege răspunsul. Şi în acest răspuns se află evoluţia şi libertatea noastră. Atenţia este o forţă incredibilă- ne permite să realizăm ce se întâmplă şi cum să acţionăm”. 

Intenţie, atenţie, concentrare

Gândurile vin repede- „Trebuie să lucrez la XYZ”- dar se şi mişcă rapid. Există o intenţie potenţială ce zboară. Cum putem să ajungem în spaţiul atenţiei, iar după aceea să ne concentrăm asupra acţiunii ce se adresează în mod deliberat „lucrului” despre care ştim că avem nevoie, dar de la care ne sustragem? Iată lucrul pe care îl ştim în secret- dacă nu vei reuşi să-ţi mobilizezi atenţia şi voinţa, atunci nimic nu va reuşi.

Să ai un plan care să ofere idei de acţiune şi motivaţii frecvente de-a lungul timpului este unul dintre răspunsuri. Aceasta este „concentrarea” şi să o întărim ne poate ajuta să avem o relaţie mai bună cu noi înşine şi să ne bucurăm de mai multă stare de bine. ORGANIC  INDIA  a creat mici planuri de concentrare pe patru arii: Stres, Sistem Imunitar, Digestie şi Latura Cognitivă- patru lucruri cărora putem învăţa să le acordăm atenţie, astfel încât să ne facem viaţa mai uşoară. 

Concentrarea asupra stresului

Cu toţii ştim despre stres. Toţi am auzit despre impactul pe care îl are acesta asupra fiecărui aspect al sănătăţii fizice şi mentale- şi că acesta nu dispare rapid. Putem să transformăm stresul în oportunitate învăţând să ne gestionăm îngrijorările, să trecem la acţiune şi să devenim conştienţi de ce ne stresează mai degrabă decât să reacţionăm la stresul propriu-zis. 

Concentrarea asupra sănătăţii sistemului imunitar

Concentrându-ne asupra sănătăţii sistemului nostru imunitar ne putem îmbunătăţi răspunsul organismului în faţa agresorilor şi agenţilor patogeni de la exterior. Există numeroase moduri de a acţiona pentru a ne susţine imunitatea- este doar o problemă de concentrare! 

Concentrarea asupra digestiei

Potrivit înţelepciunii Ayurvedice, digestia este punctul zero de la care începe sănătatea noastră. Implicându-ne în mod sistematic în acţiuni ce susţin o digestie bună, putem să ne asigurăm o îmbunătăţire a sănătăţii, fericire şi energie, oferindu-ne şansa de a ne bucura mai mult de viaţă. 

Concentrarea asupra laturii cognitive

Memoria şi dispoziţia sunt mai uşor de influenţat decât credem, dar acest demers presupune concentrare. Cunoaşterea este modul în care ne raportăm la lucruri- percepţiile noastre, atitudinile şi credinţele. Mai degrabă decât să fim la mila anumitor rutine existente la nivel mental ar trebui să învăţăm să ne eliberăm de gândurile şi credinţele ce nu servesc stării noastre de bine  şi să ne îndreptăm spre cele care sunt utile acestui scop. 

Să aducem totul către concentrare

Poţi da un click aici pentru pentru a afla mai multe informaţii despre o Viaţă Sănătoasă şi Conştientă. Alege oricâte arii de concentrare îţi doreşti, după aceea te poţi folosi de email-uri motivaţionale ce asigură hrană pentru gânduri, pentru activităţi şi strategii care să se concentreze asupra stresului, sănătăţii digestive, susţinerii sistemului imunitar şi a sănătăţii cognitive. Produsele ce sunt destinate acestor arii sunt:

Setul pentru concentrarea asupra stresului cuprinde:

Ashwagandha

Tulsi

Setul pentru concentrarea asupra sănătăţii sistemului imunitar include:

Amalaki

Tulsi

Neem

Immunity

Setul pentru concentrarea digestiei cuprinde:

Triphala

Tărâţele Psyllium

Setul pentru concentrarea asupra laturii cognitive:

Brahmi Gotu Kola

Turmeric Pulbere Organica

Foloseşte-te de toate şi renunţă la gândurile care nu-ţi dau pace aducându-ţi în atenţie grija faţă de tine însuţi- vei fi surprins/ă să descoperi cum concentrarea asupra unei anumite arii aduce în atenţie alte părţi ale vieţii!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness