Tulsi: Tot ce trebuie sa stii despre Busuiocul sfant

Tulsi (Busuiocul sfant) a fost folosit de sute de ani pentru a sustine imunitatea, raspunsul organismului la stres, ca solutie antiimbatranire si sprijin pentru detoxifierea naturala a corpului.

In Ayurveda, Tulsi este considerat „Regina plantelor medicinale”, insa mai este cunoscut si sub numele de „Busuioc sfant” sau „Cel Incomparabil”. Planta este recunoscuta pentru beneficiile pe care le ofera mintii, corpului si spiritului.

Tulsi impotriva stresului

Tulsi este un puternic „adaptogen”, o planta inteligenta care ajuta organismul sa se adapteze la stresul fizic, emotional si de mediu, de exemplu fonic, cotidian, astfel incat sa-si mentina echilibrul si sa functioneze normal. Stresul este asociat cu multe probleme de sanatate atat fizice cat si mentale, iar vindecarea si echilibrul pot fi obtinute doar atunci cand stresul este identificat si bine gestionat. Adaptogenii reduc intensitatea si impactul negativ pe care stresul (fizic, emotional si de mediu) il are asupra corpului.

Tulsi sprijina organismul prin faptul ca tine in limite sanatoase nivelul cortizolului. Supranumit si hormonul stresului, cortizolul regleaza si influenteaza multe dintre schimbarile fizice si emotionale care apar in organism ca raspuns la stres. Cortizolul joaca un rol important in corp, eliberand un surplus de energie si forta in momentele in care corpul trebuie „sa lupte sau sa fuga”. Insa organismul nu poate ramane intr-o stare permanenta de stres continuu. Folosirea regulata a plantei ajuta corpul sa-si recapete echilibrul la toate nivelele sale si, totodata, sprijina raspunsul pe care il are la stresul de zi cu zi.

Tulsi pentru sanatate

Tulsi este, de asemenea, un puternic antioxidant fiind folosit in medicina Ayurveda timp de mii de ani. Este eficace mai ales in cazul digestiei lente sau congestive dar si in cazul digestiei emotionale. Cand organismul se confrunta cu un exces de cortizol si de alti hormoni ai stresului, efectele asupra sa pot fi cu adevarat neplacute. Spre exemplu, in asemenea situatii te poti confrunta cu o  crestere a apetitului, acumulari in greutate, incetinirea digestiei precum si cu anxietate, depresie ori cu reducerea functionarii sistemului imunitar.

Tulsi imbunatateste starea de spirit, pofta de viata si rezistenta, oferind o energie calma. Plantele adaptogene nu altereaza sub nicio forma starea de de spirit, ci mai degraba ajuta corpul sa functioneze in mod optim. Tulsi genereaza o stare de bine, creste nivelul energetic si focusul astfel incat organismul sa poata gestiona mai usor conflictele si stresul cu care se confrunta zilnic.

Proprietatile antiimbatranire ale Tulsi au fost folosite timp de mii de ani in medicina Ayurveda. Studiile au demonstrat ca Busuiocul sfant protejeaza celulele impotriva stresului oxidativ, anihileaza radicalii liberi si, acelasi timp, echilibreaza enzimele antioxidante.

De ce Tulsi de la ORGANIC INDIA?

ORGANIC INDIA ofera atat ceaiuri Tulsi precum si suplimente de cea mai buna calitate inca din 1991. Toate plantele integrale Tulsi sunt crescute cu dragoste si grija de catre micile familii de fermieri, care folosesc practicile agriculturii regenerative, pentru a restabili sanatatea pamantului si a asigura culturi de cea mai ridicata calitate.

Agricultura regenerativa este un sector al agriculturii organice prin care se regenereaza solurile nesanatoase, se reinstaureaza fertilitatea solului pentru a proteja pamantul. Practicile regenerative depasesc agricultura organica si sustenabila, scopul lor find regenerarea solului si a ecosistemelor pentru ca mediul inconjurator sa-si recapete sanatatea vibranta. In cazul agriculturii regenerative rezultatele sunt intotdeauna depasite de efortul depus. Dar solurile mai bogate permit atat cresterea unor plante mai puternice, cat si restaurarea diversitatii organice a solului.

Chiar daca in prezent trendul este sa se izoleze diversi compusi in functie de calitatile lor terapeutice, ORGANIC INDIA foloseste intreaga planta in formulele Tulsi avand la baza credinta ca suma partilor unei plante intregi este mai echilibrata decat oricare dintre principalele sale componente. Parte din proprietatile extraordinare ale plantei provine din calitatile sale sinergetice ca intreg. Pentru a onora inteligenta divina a pamantului si pentru a oferi potenta si echilibrul plantelor ca intreg, ORGANIC INDIA ofera formule de plante in forma lor originala, pura, nealterata.

Ceaiurile Tulsi ORGANIC INDIA, precum si suplimentele au la baza trei tipuri diferite de Tulsi: Rama, Vana si Krishna. Impreuna formeaza o combinatie perfect echilibrata a celor trei dosha Vata, Pitta si Kapha din medicina Ayurveda. Alte formule de plante se pot adresa unui tip anume de corp dosha, insa Tulsi ORGANIC INDIA ofera echilibru pentru toate tipurile de corp.

ORGANIC INDIA ofera diverse de tipuri de ceai Tulsi, incepand cu Ceai Tulsi (Busuioc Sfant) Trandafir Dulce pana la  Ceai Tulsi (Busuioc Sfant) Ghimbir, precum si formule terapeutice care se adreseaza unor probleme anume, ca de exemplu Ceai Digestiv Tulsi (Busuioc Sfant) Tummy si Ceai Tulsi Sleep. De asemenea, exista suplimente de Tulsi pentru a putea lua oricand si oriunde doza zilnica de adaptogeni.

Incearca ceaiurile si suplimentele Tulsi ORGANIC INDIA! Savoarea lor te va cuceri, insa beneficiile pentru sanatate vor fi chiar mai mari.

Sa traim sanatos si constient!

Sursa: https://www.yogajournal.com/food-diet/natural-anti-stress-anti-aging-wonder-tulsi

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness