Yoga si meditatie pentru o detoxifiere mai profunda

Yoga, alaturi de o dieta corespunzatoare si de plante precum Tulsi (Busuiocul Sfant), Neem sau Psyllium poate sustine procesele naturale de detoxifiere ale organismului.

Pozitiile pentru calmare si “impamantare” sunt cele mai bune in acest sens. De exemplu, Postura Copacului (Vrksasana) si Postura Muntelui (Tadasana) iti conecteaza picioarele la pamant, calmeaza sistemul nervos si reduc stresul. Posturile Luptatorului I si II sunt de asemenea benefice, ajutand impamantarea si construind forta in acelasi timp.

Postura Copacului (Vrksasana), via Yoga Journal.

Postura Copacului

Postura Luptatorului II (Virabhadrasana II) via Yoga Journal.

warriorii


Posturile ce preseaza pelvisul, inclusiv toate flexarile frontale (din sezut sau din pozitia in picioare) sunt de asemenea vindecatoare.

fwdbend

Flexare din sezut inainte (Paschimottanasana) via Yoga Journal.

15-20 de minute de practicare a asanelor de dimineata, inainte de ora 10:00, sunt ideale si e important sa o faci pe stomacul gol – la 30 de minute dupa ce ai consumat lichide si la 2-3 ore dupa ce ai mancat. Incheie antrenamentul cu postura cadavrului (Shavasana) mentinuta pentru inca 10-20 de minute.

Pe masura ce esti in aceasta postura, acorda o atentie sporita fiecarei parti a corpului tau si imagineaza-ti ca respiratia ta elibereaza orice tensiune sau durere. Atentia la trecerea dintre posturi este de asemenea importanta, asa cum este si efectuarea lor constienta prin respiratie profunda folosind tehnica de respiratie Ujjayi (numita si “Respiratia Darth Vader”). Ujjayi echilibreaza sistemul cardio-respirator si sistemul nervos, indeparteaza stresul si induce o stare de meditatie profunda pe masura ce treci la urmatoarele pozitii de yoga.

Cum sa practici respiratia Ujjayi:

  • Inhaleaza putin mai profund decat in mod obisnuit. Cu gura inchisa, expira pe nas incordandu-ti muschii gatului in tot acest timp. Daca faci asta corect, ar trebui ca respiratia ta sa sune precum cea a lui Darth Vader din filmul Razboiul Stelelor.
  • O alta modalitate de a deprinde aceasta practica este sa incerci sa respiri sunetul “haaaaah” cu gura deschisa. La pasul urmator produ acest sunet cu gura inchisa, simtind fluxul de aer prin caile nazale. Odata ce stapanesti acest tip de expiratie, foloseste aceeasi metoda pentru inspiratie, incordandu-ti usor gatul in timp ce inhalezi.

Referitor la meditatie, asa cum mentioneaza Mircea Eliade in cartea sa „Yoga Imortalitate si Libertate”, punctul de inceput al acesteia este concentrarea asupra unui singur obiect indiferent daca acesta este un obiect fizic (nas, obiect luminos etc.) sau un obiect sau adevar metafizic (Iubire).

Namaste, prieteni!


Descopera certificarile companiei si produselor ORGANIC INDIA!

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True WellnessAdd Comment