20 de modalități simple pentru a trăi ayurvedic
 1. Planifică-ți o plimbare cu un prieten sau cu un coleg de la locul de muncă

În Ayurveda se consideră că mersul pe jos reprezintă un exercițiu care se adresează tuturor celor trei doshe: le poate echilibra fără să exercite presiune excesivă asupra corpului tău. De asemenea, îți calmează mintea și îți hrănește simțurile.

 1. Pregătește-ți un prânz proaspăt

Alimentele care sunt procesate, care sunt puse în conservă, care sunt înghețate sau puse la pachet sunt greu de digerat și de aceea produc ama sau toxine. De asemenea, întrucât sunt vechi, denaturate prin procesare sau pentru că au ingrediente dăunătoare precum sunt conservanții chimici, ele nu mai conțin „inteligența” naturii. Mai degrabă ele favorizează ama și blochează „inteligența” naturii să ajungă la nivel celular. De aceea ar trebui ca astăzi să te străduiești să ai parte de un prânz cald, proaspăt. Ia masa într-o atmosferă liniștită, echilibrată și concentrează-te asupra hranei pe care o consumi.

 1. Bea un pahar cu apă

Apa elimină ama care s-a acumulat și ușurează digestia. Dacă va fi consumată pe parcursul unei zile, apa are într-adevăr virtuți vindecătoare.

 1. Bea un pahar cu lapte

La sfârșitul unei zile obositoare, când simți că nu poți închide ochii, nu îți face probleme: bea un pahar cu lapte cald. Laptele ar trebui să fie organic și lipsit de aditivi, iar dacă îi vei adăuga și scorțișoară vei avea parte de beneficii precum: un somn mai bun, o digestie îmbunătățită, iar scorțișoara va contribui și la stimularea metabolismului.

 1. Stai jos și închide ochii

Ia o pauză pentru tine, chiar aici, acum. Deconectează-te de lumea exterioară și încearcă să te conectezi cu tine. Chiar dacă vei realiza acest demers doar pentru 1 minut, tot îi vei simți efectele vindecătoare. Specialiștii spun că 20 de minute de sadhana ajută la combaterea stresului, cresc energia pozitivă și starea de bine.

 1. Bea un ceai de plante

Toate ceaiurile naturale, lipsite de cafeină, preparate din plante cu virtuți tămăduitoare, sunt o modalitate pefectă de a te relaxa și de a te încărca cu energie: alege sortimentul care se potrivește nevoilor tale din gama de ceaiuri Tulsi de la ORGANIC INDIA, 100% certificate organic.

 1. Masează-ți corpul

Pielea tânjește după atingerea, după atenția ta. Când te vei masa cu uleiuri încălzite din plante, corpul și mintea ta vor fi răsfățate și te vei relaxa. Poți să-ți alinți pielea chiar astăzi cu un auto-masaj, folosindu-te și de un ulei esențial de Tulsi (Busuioc sfânt), ce are efecte de încălzire, de purificare și de claritate.

 1. Telefonează-i unui prieten

Compania persoanelor care ne ajută să ne simțim fericiți și iubiți este precum un medicament: ne vindecă și ne revigorează. Ține legătura cu acele persoane care îți hrănesc inima!

 1. Pregătește-ți un amestec pentru îngrijirea pielii

Terapeuții Ayurvedici recomandă folosirea produselor total naturale pentru piele. Spre exemplu, utilizarea Neem este binevenită pentru efectele antibacteriene și răcoritoare ale acestei plante. Poți să-ți prepari măști faciale pe bază de Neem pentru puncte negre, piele grasă și acnee. De asemenea, pentru a te bucura de o piele mai sănătoasă și de un ten radiant, va fi binevenit și să apelezi la un supliment alimentar în care se regăsesc plante medicinale ayurvedice.

 1. Respiră profund

Respirația conștientă îmbunătățește fluxul oxigenului și al altor nutrienți vitali prin toate părțile corpului, conferindu-ți imediat o stare de bine.

 1. Mergi devreme la culcare

Terapeuții ayurvedici insistă asupra importanței somnului bun, întrucât spun că acesta este baza activităților.

 1. Trezește-te odată cu soarele

Va fi mai ușor să realizezi acest demers dacă vei merge seara la culcare înainte de ora 10. Să te trezești devreme îți va da răgazul necesar să te ocupi de meditațiile de dimineață și să prepari un mic dejun hrănitor. În plus, așa vei avea suficient timp să te bucuri și de calmul naturii de dimineață.

 1. Ia un mic dejun consistent

Să excluzi micul dejun va afecta mai ales Sadhaka Pitta, o sub-dosha a Pittei. O Sadhaka Pitta aflată în dezechilibru va duce la iritabilitate, la emoții nestăpânite. Unii specialiști sugerează pentru micul dejun: merele gătite, consumate dimineața la prima oră, ajută la crearea ojas– produsul final și cel mai rafinat al digestiei. Ojas contribuie la creșterea vitalității, a forței, a imunității și a stării de bine. Sucurile de fructe purifică excelent- ajută la eliminarea toxinelor din organism. Potrivit Ayurveda, se recomandă ca fructele să fie primul lucru mâncat dimineața, cu 30 de minute înainte de a consuma alte alimente, cum ar fi cereale calde de exemplu.

 1. Ai grijă de părul tău

Când părul tău este tern și lipsit de viață, poți avea o stare de pesimism. Rezolvă problema având grijă la alimentația ta. Încearcă să faci schimbări mici în meniul zilnic. În loc de popcorn, vei mânca fructe proaspete. Renunță la dulciuri în favoarea unor gustări sănătoase.

 1. Din când în când, urmează o dietă de reducere a amei

De asemenea, pentru a amplifica efectele unei astfel de diete, ajută-te și de un supliment alimentar cu plante ayurvedice ideale pentru a sprijini procesele de detoxifiere a organismului, cum ar fi bhumyamalaki, katuki și punarnava.

 1. Decorează-ți masa

Încearcă să faci din fiecare masă o sărbătoare. O masă frumos aranjată, cu tacâmuri strălucitoare, cu șervețele impecabile și cu diverse culori îți va stimula apetitul și va promova o digestie bună.

 1. Întărește-ți imunitatea cu plante ayurvedice

Fie că este vorba despre Amalaki (sursă naturală de vitamina C), fie că este vorba despre Tulsi, ambele plante vor susține sănătatea sistemului imunitar, conferind rezistență organismului.

 1. Condimentează-ți hrana

Turmericul, cuminul, coriandrul, feniculul, cardamomul și alte asemenea condimente nu doar că vor adăuga savoare mâncărurilor tale, dar au și proprietăți curative. Turmericul are proprietăți antiseptice, feniculul calmează stomacul, cuminul ajută la digestie, coriandrul detoxifică organismul, iar cardamomul răcorește. Condimentele conferă o aromă agreabilă și au proprietăți yogavahi , ceea ce înseamnă că susțin procesul de digestie și ajută nutrienții să ajungă mai ușor în organism.

 1. Conectează-te cu natura

Când petreci timpul alături de flori, de copaci, de fluturi, te vei conecta strâns cu pământul, Ayurveda susținând că formăm un tot cu acesta. Tocmai conectarea aceasta este deosebit de liniștitoare, mai ales când te afli sub stres.

 1. Consultă un vaidya

Oricine poate suferi din cauza unor dezechilibre mai mari sau mai mici din organism. Chiar și cele mici pot duce la disconfort și la stări de rău. Un vaidya (medic specialist în Ayurveda) te va ajuta să-ți înțelegi și să-ți corectezi dezechilibrele. Adresează-te lui dacă te simți rău dintr-un anumit punct de vedere.

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness