fbpx
Intrebari frecvente despre Triphala, remediu holistic pentru digestie si curatarea colonului

Triphala este o formula puternica de intinerire și detoxifiere, care curata colonul și sustine intreg tractul digestiv. Ea contine 3 superfructe ayurvedice: Amalaki, Haritaki și Bibhitaki. Conform Ayurveda, Triphala echilibreaza sistemul  doshic format din energiile Vata, Pitta și Kapha. Mai multe detalii despre cele 3 doshe puteti citi si aici.

Cum ajuta Triphala digestia si colonul?

Triphala este recunoscuta nu numai pentru actiunea sa asupra colonului, ci și asupra tractului digestiv in ansamblu. Astfel, rolul ei este sa sustina regularitatea, sa mentina echilibrul in tot sistemul digestiv, actionand in vederea:

  • Digestiei
  • Descompunerii nutrientilor la nivelul intestinului subtire
  • Asimilarii nutrientilor in colon
  • Curatarii colonului de reziduuri

Cum Triphala poate curata colonul?

Triphala contribuie la acest proces in mai multe moduri. Haritaki are rolul unui laxativ bland, in timp ce fructul Amla, puternic antioxidant, sustine un pH normal la nivelul intestinului. Cat privește fructul numit Bibhitaki, acesta stimuleaza metabolismul. Cantitatile mari de tanini din Triphala tonifica tesutul de la nivelul colonului și ii sprijina functionarea normala.

Exista mai multe tipuri de Triphala. Pe care sa il folosesc?

Trebuie sa știi ca fructele salbatice din formula Triphala sunt superioare celor cultivate. Daca vei achizitiona Triphala de la ORGANIC INDIA te vei asigura ca aceasta este certificata organic si provine din munca a mii de culegatori si cultivatori.  In aceasta formula se foloseste doar pulpa de Triphala, semintele fiind toxice. Multe companii prelucreaza fructele cu totul, insa tu trebuie sa te asiguri ca vei achizitiona produse care contin doar pulpa fructelor.

Pot sa utilizez Triphala zi de zi ?

Da, se poate. Triphala iti va asigura echilibrul intre curatare și detoxifiere, fiind sigura pentru folosire indelungata.

Cum este Triphala prin comparatie cu alte fructe?

Unul dintre principalele criterii prin care un fruct poate sa fie considerat superfruct este sa fie un extraordinar antioxidant. Facand o comparatie intre Triphala și alte superfructe, se pot da urmatoarele exemple: afinele au un scor antioxidant de 10, iar zmeura de 15. De partea cealalta, trebuie sa știi ca Triphala le depașește cu mult pe acestea, in conditiile in care unele varietati de Haritaki, fruct din compozitia Triphala, au un scor de aproximativ 670.

Cum sa iau Triphala?

De obicei, cu un pahar de apa calduta. Ia 2 capsule cu Triphala chiar inainte de culcare pentru a stimula curatarea colonului sau poti lua mai mult de 2 capsule daca vrei sa ai parte și de un plus de tonifiere a tesutului intestinal. Triphala poate fi disponibila și sub forma de pudra. Vei lua cam 2,8 g amestecate la 1 cana (250 ml) apa sau suc natural de fruct, de doua ori pe zi, dimineata și seara, inainte de culcare. Daca vrei, poti sa amesteci pudra de Triphala și cu apa calda. Cand functiile intestinale sunt serios perturbate, Triphala poate fi asociata și cu capsulele ORGANIC INDIA Bowelcare, ce contine Psyllium si seminte de creson. Bowelcare este de ajutor si in cazul sindromului colonului iritabil.

Pot sa iau Triphala alaturi de ceaiul Tulsi?

Da, poti lua, intrucat ambele actioneaza sinergic pentru a amplifica minimum 10% din actiunile Triphalei, cum ar fi, de exemplu, creșterea abilitatii ei de a actiona in calitate de antioxidant.

Pot sa folosesc Triphala in perioada sarcinii?

Daca ești insarcinata, Triphala nu este recomandata intrucat stimuleaza miscarea materiei de sus in jos.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness