O companie care inspiră: forța femeilor, agricultura regenerativă și cele mai sacre plante ayurvedice

Sarah Holloway este membru al echipei ORGANIC INDIA cu un interes sporit în Ayurveda și având pregătire în managementul resurselor de mediu. Este o mătușă mândră și locuiește lângă Golful Byron alături de soțul ei și de îndrăgitul lor cățeluș. Femeile din zonele rurale ale Indiei  joacă un rol semnificativ în agricultura regenerativă și în a transmite dragostea pentru Tulsi în toată lumea. Devenind din marginalizate puternice, ele colaborează cu ORGANIC INDIA pentru a oferi lumii ceaiuri ayurvedice de tulsi și suplimente din plante certificate organic. Cum a început totul?

Începuturile unei companii bazate pe principii etice

ORGANIC INDIA a fost fondată de mai bine de 20 de ani în scopul de a împărtăși lumii înțelepciunea medicinei Ayurvedice străvechi sub forma ceaiurilor de plante și a suplimentelor alimentare. De asemenea, scopul ei a fost, în egală măsură, de a oferi un model de business sustenabil, care să susțină modul de viață a mii de fermieri marginalizați din India, asigurându-le pregătire și educație, dăruindu-le abilități care să le permită să se descurce singuri și care să fie transmise și generațiilor viitoare. O adevărată companie bazată pe principii etice.

Agricultura regenerativă

După ce a văzut starea critică în care se afla agricultura din India, ORGANIC INDIA a început să stabilească parteneriate cu mici familii de fermieri din zonele rurale, pregătindu-le în domeniul punerii în aplicare a metodelor specifice agriculturii regenerative. Compania plătește taxe asociate cu a primi certificate de comerț sustenabil organic și îi plătește pe fermieri la prețurile de pe piață indiferent dacă recoltele lor se dezvoltă sau sunt compromise, permițându-le să se dezvolte.

De la un singur fermier la o rețea cu peste 2000, de la peste 10.000 de acri de teren odinioară distruse, cu solul otrăvit, s-a ajuns la ferme organice productive, care produc recolte de plante de calitate, organice. Fermierii și familiile lor se folosesc de acestea, în vreme ce plantele cultivate se transformă în minunatele ceaiuri organice de Tulsi (Busuioc Sfânt) și în suplimente alimentare pe care le poți  vedea în magazinele din întreaga lume.

Agricultura regenerativă are numeroase beneficii ecologice, incluzând aici diminuarea schimbărilor clmatice prin îndepărtarea dioxidului de carbon din atmosferă. De asemenea, aduce și numeroase beneficii sociale pentru comunitățile din India; fermele sunt locuri ale comunității și o oportunitate atât pentru femei, cât și pentru bărbați.

Puterea femeilor și agricultura regenerativă

Povestea femeilor din micile comunități rurale din India este povestea tipică de marginalizare, de plată necorespunzătoare, de oportunități reduse și de educație insuficientă. ORGANIC INDIA lucrează pentru a schimba aceste lucruri. Impactul asupra sănătății și a bunăstării femeilor este remarcabil. Femeile, inclusiv cele din grupuri marginalizate precum văduvele, cele în vârstă sau cele analfabete, sunt integrate în ferme și lucrează alături de familiile lor pe câmpuri și sunt plătite la fel ca bărbații. Ele sunt implicate și în procesarea plantelor din cadrul locației premiate din Chittoor, unde 95% dintre angajați sunt femei.

În afara oportunităților rezultate din procesul de angajare, ORGANIC INDIA se mândrește că a înființat programe de sănătate și inițiative care aduc beneficii directe femeilor, precum:

  • Acces gratuit la servicii medicale pentru fermieri, pentru familiile acestora și pentru satele din împrejurimi prin intermediul a două centre de sănătate
  • Servicii de sănătate speciale pentru femei, incluzând aici posibilitatea de a avea acces la controale prenatale și la servicii care țin de sănătate bebelușilor
  • Programe ce țin de egalitatea de gen
  • Posibilitatea de a călători pentru chirurgi care să realizeze operații de cataractă pentru redarea vederii
  • Asigurarea de programe educaționale ce țin de grija pentru sănătate
  • Abilitare, training și angajare a femeilor marginalizate, care să fie plătite la fel ca bărbații

Aceste oportunități educaționale și de pregătire sunt utile întrucât le ajută să devină independente și să transmită anumite abilități și generațiilor viitoare, de la mamă la fiică. Când vezi chipurile zâmbitoare ale femeilor și ale fiicelor lor, îmbrăcate în costumele tradiționale colorate, cum lucrează împreună pe câmpurile regenerate cu plantații de Tulsi organic și de trandafiri, când le auzi vorbind despre faptul că munca lor este sigură pentru mediu și când vezi că sunt capabile să-și susțină familiile, este într-adevăr inspirațional. Este și o posibilitate de a ne aduce aminte de ceea am promis. „Am lucrat aici în ultimii 20 de ani; și una dintre fiicele mele lucrează aici. Sunt fericită pentru că munca mea este plătită bine și pot să-mi sprijin familia, mă ajută să-i asigur nevoile.”- Sundari Devi, fermier care lucrează pentru ORGANIC INDIA.

Certificarea faptului că este o companie ce respectă principii etice

De-a lungul timpului, ORGANIC INDIA a obținut certificarea de Corporație B, iar în ultimii doi ani s-a clasat în topul primelor 10% companiilor cu certificat de Corporație B, având scoruri excepționale pentru criteriile „Misiune și Angajament”, „Cultură a corporației”, „Reducerea Toxinelor și Remediere” și „Reducerea Sărăciei prin Sistemul de gestionare a lanțului de aprovizionare”. A câștigat și certificarea LEED Platinum Certication (Leadership în Energie și în Design-ul ce ține de Mediu) pentru sistemul sustenabil de procesare a plantelor.

Alegând ORGANIC INDIA vei deveni parte a acestei rețele interconectate, abilitând fermierii din India, protejând planeta prin agricultura regenerativă și având grijă de propria sănătate și de starea ta de bine. Fii parte a soluției. Alătură-te Mișcării ORANIC INDIA de a Trăi Conștient!

 

Surse:  organicindia.com.au

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness