Indiferent de anotimp, nimic nu se compară cu pâinea proaspătă. Desfătarea obișnuită este parcă și mai mare când fiecare bucățică ne aduce beneficii reale pentru sănătate. În această pâine aurie, turmericul măcinat și semințele de floarea-soarelui se armonizează cu aroma ca de pământ, ca de nuci, când sunt acompaniate de făina spelta bogată în proteine- fiind suficient de ușoară pentru sandvișuri și suficient de consistentă pentru a transforma o salată crocantă într-un fel de mâncare satisfăcător- o alegere perfectă pentru vară.
Pe lângă culoare caldă, aromă și miros, Turmericul de la ORGANIC INDIA oferă proprietăți antiinflamatorii ce susțin în mod natural imunitatea, sănătatea articulațiilor și multe altele. Adăugându-se Tărâțe de Psyllium Integrale de la ORGANIC INDIA se va promova sănătatea digestivă, în condițiile în care se beneficiază de prebiotice și de probiotice esențiale, dar și de diferite plante.
Grâul spelt este mai bogat în fibre, vitamine și apă față de alte varietăți de grâu și este mai ușor de digerat. Nu numai că acesta conferă o structură delicată și savuroasă pâinii, dar nu necesită nici multă frământare. De fapt, să se pregătească această pâine gustoasă ia atât de puțin timp, încât veți fi tentați să renunțați la mersul la magazin pentru a achiziționa pâine.
Ingrediente:
1/2 cană apă călduță
1 cană lapte de migdale sau de alt tip (lapte care să fie de origine vegetală)
2 lingurițe și 1/4 drojdie
1 lingură sirop de arțar
1 lingură ulei de măsline extravirgin
1 linguriță Turmeric de la ORGANIC INDIA
1 linguriță sare de mare
1 lingură Tărâțe Integrale de Psyllium
1 cană și jumătate făină pentru pâine
2+ căni de făină spelta
1/3 cană semințe de floarea-soarelui sau de mix de semințe
Dacă dorești, poți să înlocuiești făina pentru pâine cu făină integrală, cu grâu integral sau poți suplimenta făina spelta pentru o textură mai densă.
Cum se prepară
Amestecă apa călduță, laptele, siropul de arțar și drojdia într-un vas și lasă-le acolo timp de 5 minute, până când drojdia începe să acționeze
Adaugă uleiul de măsline, făina, turmericul, psylium-ul dacă folosești, sarea. Amestecă totul cu o lingură de lemn pentru a obține un aluat moale
Pune aluatul într-un vas și îl vei acoperi cu un prosop sau cu o farfurie mare. Lasă-l să crească la temperatura camerei pentru 2 ore sau până când și-a dublat dimensiunea
După ce aluatul e crescut, îl vei frământa ușor în vas până când devine moale și elastic. Procesul ar trebui să dureze aproximativ 5-8 minute. Acoperă iar aluatul și mai lasă-l la crescut pentru aproximativ 30 de minute
Încinge cuptorul la 180 de grade. Umple o tavă de copt sau un vas similar cu aproximativ 1 cană de apă caldă
Pune semințele în interiorul aluatului. Frământă blând și îndoaie aluatul pentru a-l distribui, după care îi vei da forma unei pâini obișnuite sau rotunde și îl vei pune într-o tavă de copt cu hârtie de copt (cu diametrul aproximativ de 8X4) sau pe o bucată de hârtie de copt
Crestează aluatul deasupra de 2-3 ori, cam la 1,2 cm la aproximativ 45 grade, ajutându-te de un cuțit. Vei presăra ușor făină peste aluat. Aluatul va fi copt pentru cca. 30 minute sau până când pâinea s-a copt frumos Scoate pâinea din cuptor și las-o să se răcorească.
Poftă bună!