Top 5 beneficii ale capsulelor cu Neem: de la imunitate la piele

Beneficiile capsulelor cu Neem sunt în centrul atenției. Neem este folosit din cele mai vechi timpuri în remediile ayurvedice, iar în prezent, dacă vizitezi orice magazin cu produse naturiste, poți găsi numeroase produse cu această plantă, ca de exemplu produse pentru piele, pentru păr, pentru îngrijirea gurii, pulbere și diverse suplimente. Având în vedere că are numeroase proprietăți, că este parte a tradiției ayurvedice și că recent virtuțile sale au fost validate științific, este normal ca preocuparea pentru Neem să fie plină de entuziasm. Parcurge materialul de mai jos pentru a afla totul despre ce beneficii ale capsulelor cu Neem sunt de aflat dar și despre utilizările sale pentru imunitate, pentru frumusețe, pentru sănătatea cavității bucale și pentru multe altele.

Neem sau „arborele care îndeplinește dorințele”

Nu sunt multe plante care să aibă o istorie atât de vastă în ceea ce privește utilizările tradiționale precum este Neem. Denumirea sa în sanscrită este „arishtha”, ceea ce înseamnă „cel care îndepărtează boala”.

Arborele Neem, cunoscut și sub numele de Liliacul Indian, este originar din India, Pakistan, China și Africa, fiind folosit de mii de ani în cultura ayurvedică, în cea chineză sau în cea africană. Are un gust astringent, ceea ce explică prezența unor compuși variați precum terpene, limonoizi, antioxidanți și polifenoli, cu roluri precum stimularea răspunsului celulelor din sistemul imunitar sau susținerea unui răspuns antiinflamator normal. De asemenea, joacă un rol- cheie și în diverse procese biologice.

Beneficii ale capsulelor cu Neem

Toate părțile arborelui Neem (scoarța, frunzele, fructele, rădăcinile, uleiurile și semințele) au fost cercetate pentru a se descoperi efectele lor benefice în situații precum: probleme ale pielii, ale dinților și gingiilor, ale sistemului imunitar și ale aparatului respirator, tulburări digestive, tulburări hormonale sau care țin de aparatul reproducător, infecții fungice, afecțiuni ale ficatului, probleme urinare, dezechilibrul zahărului din sânge. Totodată, are grijă de sănătatea părului, unghiilor și a pielii.

Beneficii ale capsulelor Neem pentru piele

Afecțiunile pielii sunt frecvent întâlnite atât la femei, cât și la bărbați. Cu toate acestea, nu este la îndemână să găsești rezolvarea lor. Lucrurile se complică și mai mult când este vorba despre afecțiuni cronice sau ciclice.

Unul dintre principalele beneficii ale capsulelor cu Neem este că se adresează factorilor ce au impact negativ asupra pielii: dezechilibre ale microflorei intestinale, infecții fungice, stagnarea ritmului de funcționare a ficatului și acumularea de toxine în fluxul sanguin.

În privința microflorei intestinale, cercetările arată că uleiul de Neem susține echilibrul bacteriilor „bune” de pe tractul respirator și de pe piele. Așa se explică de ce specialiștii în medicina ayurvedică recomandă ca Neem să se utilizeze intern pentru tulburări ale tractului digestiv și intern/extern pentru erupții și alte probleme ale pielii.

Neem, folosit topic și/sau sub formă de capsule, se adresează și fungilor de la nivelul unghiilor și părului. Frunzele și uleiul de Neem conțin compuși numiți triterpenoizi, care distrug diferiți fungi.

Din perspectivă ayurvedică, Neem este folosit adesea și pentru a diminua excesul de căldură din corp rezultat din cauza ficatului leneș și a tractului digestiv care lucrează lent. Când ficatul nu funcționează așa cum trebuie, îngreunează digestia și detoxifierea, rezultând „sânge plin de toxine”. În aceste condiții,  nu este exclus să apară erupții pe piele sau diverse inflamații.

Faptul că este amar ajută la răcorirea și purificarea ficatului, binevenite pentru stimularea producerii secreției biliare, pentru un sânge mai curat și pentru un ten fără cusur.

Beneficii ale capsulelor Neem pentru  sistemul imunitar

Una dintre cele mai apreciate calități ale Neem este acțiunea sa asupra sistemului imunitar. Cercetările au ajuns la concluzia că frunzele sale au efecte imunomodulatoare, ceea ce ajută la îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar pentru a răspunde stresului și diferitelor amenințări.

În plus, Neem este folosit în mod tradițional ca o plantă pentru inflamații și pentru restabilirea echilibrului, dar fiind faptul că inflamația este mediată de răspunsul sistemului imunitar.

Răcorește și susține echilibrul doshelor Pitta și Kapha

Alt beneficiu adus de capsulele cu Neem este realizarea unui echilibru la nivelul minții și al corpului. Gustul amar al plantei creează senzația de răcorire, susține sănătatea sângelui și echilibrează dosha Pitta.

Calitățile sale uscate sunt utile pentru diminuarea energiei doshei Kapha, care poate rezulta în depozitarea de grăsimi și/sau în retenția de fluide.

Întrucât gustul amar și proprietățile de răcorire pot agrava dosha Vata, cel mai bine este ca Neem să fie administrat alături de alte plante complementare, precum turmericul, tulsi etc. Un specialist în Ayurveda te poate ajuta să vezi care soluție este mai bună pentru utilizarea internă.

Acționează ca un repelent natural

Deși la prima vedere reprezintă o problemă de actualitate, în realitate bolile produse de insecte sunt o amenințare de sute de ani. Se întâmplă așa mai ales în zonele cu climă tropicală și subtropicală, caracterizate de un număr ridicat de insecte și paraziți. De aceea, oamenii au avut de multă vreme interesul de a descoperi acele plante care pot alunga insectele nedorite. Neem este de folos și din acest punct de vedere.

În Neem se regăsesc mari concentrații de terpene (compușii care dau plantelor mirosul specific), în special Azadirachtin- un compus complex din semințe despre care s-a demonstrat că este toxic pentru insecte. Acesta este motivul pentru care Neem este inclus în diverse spray-uri naturale sau semi-naturale pentru alungarea insectelor, potrivite atât pentru oameni, cât și pentru animale.

Beneficii ale capsulelor Neem în igiena orală

Mestecarea frunzelor de Neem reprezintă o practică întâlnită nu numai în Ayurveda, ci și în diverse culturi orientale. Scopul acesteia este asigurarea stării de bine, a longevității și o bună sănătate a cavității bucale.

Anumiți medici dentiști și diferite companii producătoare de produse destinate igienei orale au în vedere beneficiile practicii menționate, de aceea sunt promovate paste de dinți, ape de gură, ațe de gură și alte produse pe bază de Neem. De asemenea, unii specialiști recomandă aplicarea uleiului esențial de Neem sau pulberea direct pe gingii pentru întărirea acestora.

Cercetările au adus în prim-plan faptul că planta ajută la îmbunătățirea sănătății cavității bucale stimulând echilibrul bacteriilor bune și rele. Acest proces nu se limitează doar la acest nivel, știința modernă arătând că microbiomul oral influențează diverse organe și sisteme din corp, cum ar fi inima și metabolismul. Așa se explică de ce numeroase persoane din India, din Africa sau din Asia se străduiesc să mestece  zilnic frunze de Neem.

Capsulele cu Neem: cea mai la îndemână metodă de a avea parte de beneficiile acestei plante

Neem este într-adevăr o plantă cu beneficii extraordinare pentru sănătate, care a hrănit și a susținut oamenii de secole. Cu toate acestea, nu are un gust agreabil, din păcate numeroase persoane renunțând la ea din cauza aromei sale pătrunzătoare și a gustului amar. Soluția este să se recurgă la capsule cu Neem. Datorită lor poți avea parte de toate efectele pozitive ale plantei, dar fără să suporți gustul mai puțin plăcut.

Când utilizezi Neem pe cale orală, caută produse care nu conțin arome artificiale sau îndulcitori. Companiile ce respectă principiile eticii știu cum să îmbine Neem cu alte plante complementare și arome, 100% naturale, astfel încât aroma neplăcută să fie mascată, dar fără să se compromită în vreun fel puterea sau puritatea.

Poți avea parte de beneficiile oferite de această plantă utilizând și Neem Antibiotic și Antifungic Natural de la ORGANIC INDIA. Acesta este un supliment natural din plante 100% Certificate Organic, având în componență frunze, flori și vlăstari. Pentru a obține rezultatele așteptate, se recomandă să administrezi capsulele vegetale în felul următor: câte 2 capsule de 2 ori pe zi, în timpul meselor, într-o cură de cel puțin 3 luni.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness