Ashwagandha pentru bărbați

Ce au în comun bărbații de vârstă mijlocie înscriși la un club sportiv cu atleții și cu cei care practică bodybuilding-ul? Toți utilizează planta ayurvedică ashwagandha pentru numeroasele sale beneficii. Aceasta a devenit tot mai populară pe măsură ce bărbații au descoperit cât de multe poate face pentru sănătatea lor. Ashwagandha pentru bărbați nu numai că este excelentă pentru forță și pentru rezistență, dar poate să contribuie și la îmbunătățirea funcțiilor cognitive, să susțină aparatul reproducător și să diminueze impactul stresului.

Fie că te pregătești pentru următoarea sesiune de exerciții la sală, fie că ești la volanul mașinii tale ca să-ți iei copii, să folosești Ashwagandha nu înseamnă pur și simplu să recurgi un supliment alimentar, ci să te bucuri de un adaptogen minunat, care a trecut proba timpului.

În Ayurveda, planta este cunoscută ca „Rasayana” sau „cea care poate revigora”. Poartă și numele de Ginseng Indian sau de cireșul de iarnă, fiind apreciată de secole pentru numeroasele sale beneficii asupra sănătății.

În zilele de astăzi, acest adaptogen puternic este valorificat mai ales pentru creșterea rezistenței organismului la stres, dar acesta nu este singurul avantaj pe care îl oferă. Sunteți curioși să aflați ce mai poate face pentru voi această plantă? În acest caz, parcurgeți articolul de mai jos pentru a descoperi cele mai importante 5 beneficii ale sale pentru bărbați.

Ashwagandha pentru bărbați: Crește forța și rezistența

Obiectivul fiecărui sportiv este să ajungă la cea mai bună performanță. Nu este însă neapărat nevoie să practici sportul de performanță pentru a avea parte de efectele pozitive ale ashwagandhei. Astfel, dacă ești o persoană obișnuită care intenționează să reușească să-și facă programul de exerciții fizice, atunci un supliment cu această plantă îți poate îmbunătăți performanțele și te poate ajuta să te refaci mai rapid după un efort fizic susținut.

Spre exemplu, într-un studiu clinic desfășurat pe parcursul a 8 săptămâni, mai mulți bărbați au primit câte 300 mg ashwagandha de două ori pe zi în timp ce urmau un program de exerciții fizice de rezistență. La finalul celor 8 săptămâni, cei care au primit ashwagandha își îmbunătățiseră considerabil forța musculară, prin comparație cu grupul placebo.

Ashwagandha pentru bărbați: Mărește rezistența la stres

Să te confrunți cu stresul face parte din viața de zi cu zi. Nu toate tipurile de stres sunt nocive pentru organism. Spre exemplu, stresul hormetic poate să crească rezistența corpului.

Ce se întâmplă însă când ești expus tot timpul unui nivel ridicat al stresului? De exemplu, deadline-urile de la serviciu și responsabilitățile financiare te pot apăsa mult. Toate acestea conduc la creșterea nivelului de cortizol- principalul hormon al stresului. Cum poți să nu mai resimți stresul atât de acut și să-ți redobândești starea de bine? Încearcă să iei un supliment alimentar cu ashwagandha. Aceasta este un adaptogen, adică o plantă ce ajută corpul să se recupereze atât în urma stresului fizic, cât și a celui psihic. Adaptogenii îți dăruiesc stimulul de care ai nevoie pentru a trece peste stările de oboseală, de epuizare.

Ashwagandha este unul dintre cei mai renumiți adaptogeni. Ea crește rezistența corpului la stresul fizic și mental întrucât determină scăderea nivelului de cortizol- îl readuce la un nivel normal. Poți să recurgi zi de zi la această plantă pentru a-ți asigura starea de bine, energia și vitalitatea.

Ashwagandha pentru bărbați: Revigorează sistemul reproducător

Stresul copleșitor nu dăunează doar sănătății tale mentale, ci și celei fizice- în ceea ce o privește pe aceasta din urmă, afectează inclusiv sistemul reproducător. Bărbații care sunt stresați sunt mai predispuși să aibă de suferit din cauza dezechilibrelor hormonale.

Ashwagandha promovează vitalitatea și circulația sanguină, de aceea susține funcția sexuală normală. Într-un studiu recent, un grup de bărbați cu vârsta cuprinsă între 40 și 70 ani au primit extract din această plantă. La finalul celor 16 săptămâni ale studiului, se bucurau de următoarele efecte: restabilirea echilibrului hormonal și a funcției reproductive.

Ashwagandha pentru bărbați: Stimulează funcția cognitivă

Ashwagandha este folosită de secole în tradiția Ayurvedică pentru a stimula memoria și pentru a susține funcția cognitivă. Compușii bioactivi din ea- vitanolida, flavonoizi și alcaloizi- au grijă de sănătatea creierului ajutând la reglarea neurotransmițătorilor. Aceștia reprezintă mesageri chimici, al căror rol este să transmită mesaje între neuroni. Spre exemplu, dopamina și serotonina sunt doi neurotransmițători care îmbunătățesc memoria, concentrarea și dispoziția.

Suplimentele alimentare cu ashwagandha îți îmbunătățesc atenția și viteza de reacție când ai de îndeplinit diferite sarcini care țin de funcția cognitivă. De asemenea, când iei în mod susținut astfel de suplimente, ai posibilitatea de a-ți stimula starea de alertă și capacitatea de concentrare.

Ashwagandha pentru bărbați: Îmbunătățește calitatea somnului

Să ai parte de un somn profund, care să te ajute să te refaci, este esențial pentru sănătatea fizică și psihică. Cât de mult reușești să dormi nu influențează doar modul în care reușești să te descurci zi de zi, ci are impact și asupra forței de a lupta cu o boală și asupra unui metabolism sănătos.

Să iei un supliment cu ashwagandha îți poate îmbunătăți calitatea somnului, asigurându-te că te poți odihni mai bine, astfel încât a doua zi să te poți trezi plin de energie. Un studiu a ajuns la concluzia că participanții care au primit câte 300 mg ashwagandha de două ori pe zi au adormit mai repede și au petrecut mai mult timp dormind profund.

Când este cel mai bine să iei Aswagandha

Acum, după cei aflat cele mai însemnate beneficii ale plantei pentru sănătatea bărbaților, te întrebi și când ar fi cel mai bine să o administrezi. Poți să o iei în orice moment al zilei, dar ideal este dimineața și după-amiaza. Luând ashwagandha de două ori pe zi te poate ajuta să te bucuri de un echilibru al glandelor adrenale.

Dacă încerci să iei ashwagandha pe stomacul gol, poți să te confrunți cu tulburări digestive minore, așa că ar trebui să o administrezi la micul dejun sau să o adaugi într-un smoothie. Este disponibilă sub formă de capsule și de pulbere, astfel încât să o poți integra cu ușurință în rutinele tale zilnice. Poți să strecori plante adaptogene și  într-un ceai sau în hrană.

Ai grijă de sănătatea ta cu ajutorul Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă foarte versatilă dar, la fel cum se întâmplă și cu alte suplimente alimentare, este posibil să nu-i sesizezi imediat efectele pozitive. Poate dura până când corpul are parte de schimbările pe care le aștepți. De pildă, poate fi vorba de câteva zile sau chiar de mai multe săptămâni până când sesizezi îmbunătățirea dispoziției, a calității somnului sau creșterea capacității de concentrare.

În cadrul ORGANIC INDIA, sănătatea ta este susținută cu ajutorul plantelor organice de cea mai bună calitate, obținute cu ajutorul practicilor agriculturii bioregenerative. Capsulele cu Ashwagandha pot fi administrate zilnic ca supliment alimentar pentru a putea să faci față mai bine stresului, pentru a te bucura de mai multă rezistență și de îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar. Sau poți încerca să bei Ceai Tulsi Sleep cu plante relaxante, reconfortante, printre care se află și ashwagandha, astfel încât să îți poți calma organismul după o zi solicitantă și să te pregătești pentru un somn sănătos, odihnitor.

 

 

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness