Ashwagandha pentru imunitate și refacere

Ce ne ajută să trecem peste o boală, să ne refacem rapid? Organismul dispune de numeroase mijloace pentru a lupta cu infecțiile, generând inflamație și restaurând apoi echilibrul- de mii de ani, medicii Ayurvedici folosesc diverse plante în acest scop. Una dintre cele mai respectate și mai testate dintre acestea este Ashwagandha. În Ayurveda ea este folosită pentru susținerea sistemului imunitar și pentru refacerea organismului. Ashwagandha pentru imunitate este planta ce reprezintă un adaptogen puternic, în condițiile în care este utilizată pentru a promova un răspuns sănătos al organismului la factorii de stres ce țin de mediu, de stresul emoțional și de cel fizic. Potrivit tradiției hinduse, corpul fizic este văzut ca o manifestare a corpurilor emoționale și mentale- de aceea medicii Ayurvedici aleg să le trateze pe toate trei. În general, în cadrul remediilor tradiționale și moderne se folosește rădăcina acestei plante.

Relația dintre stres și imunitate

În ultimele decenii, medicina occidentală a descoperit ceea ce specialiștii în Ayurveda știu de sute de ani: stresul are legătură cu starea de sănătate. Aceștia înțeleg că este necesar să se țină cont de mai mult decât de simptomele fizice pentru a se ajunge la adevărata cauză a unei boli. De aceea, se impune să se țină seama și de factorii emoționali și mentali ce determină o afecțiune, ce o agravează sau care împiedică vindecarea completă.

În „The International Journal of Yoga” s-a precizat că starea de bine este legată de emoții pozitive și de procesele cognitive. Emoțiile negative sunt cele ce afectează capacitatea organismului de a lupta cu stresul și de a-și păstra sănătatea. Studiile au arătat că yoga reprezintă o modalitate de a reduce anxietatea și stările depresive, conferind o stare de bine. Alte mijloace la care se poate recurge pentru a obține asemenea beneficii sunt meditația, plimbările, exercițiile fizice, tehnicile de respirație, Qigong, râsul, odihna și remediile din plante.

Ashwagandha pentru imunitate

Potrivit „the African Journal of Traditional, Complementary and Alternative Medicines”, Ashwagandha deține proprietăți antioxidante și compuși bioactivi ce determină acțiuni imunomodulatoare, dar și răspunsuri inflamatorii sănătoase. Într-un studiu se precizează că „Ashwagandha a fost descrisă ca fiind un tonic pentru nervi și de aceea este un ingredient comun pentru tonicurile Ayurvedice. Acestea, dar și alți agenți de revigorare și de vitalizare, contribuie la stimularea sistemului imunitar și la longevitate.”

În ceea ce privește proprietățile de diminuare a acțiunii stresului, cercetătorii australieni au subliniat faptul că această plantă reglează activitatea axei formate din hipotalamus-glanda pituitară- glandele adrenale- glandele ce sunt implicate în răspunsul fiziologic la stres. Acest efect este important întrucât o recuperare completă după o boală impune să te confrunți și cu stresul, care ar putea sta însă în calea abilității corpului de a-și regăsi echilibrul.

Ashwagandha pentru recuperare

Nu este niciun secret faptul că odihna ajută la recuperare. Un somn bun este considerat foarte util pentru numeroase probleme de sănătate- de la dureri de cap la tulburări digestive. Omul de știință James Maas (ce a activat în cadrul „Cornell University”), unul dintre cei mai cunoscuți cercetători ai somnului de la nivel mondial, a precizat că cel puțin 70% dintre americani nu beneficiază de suficient somn, ceea ce îi expune riscului de a se confrunta cu probleme de sănătate serioase. Din fericire, Ashwagandha promovează un somn odihnitor.

Cercetătorii japonezi au subliniat faptul că rădăcina sau întreaga plantă Ashwagandha este folosită pentru capacitatea sa de a induce somnul. Acest beneficiu este important întrucât somnul insuficient este co-factor în apariția a numeroase afecțiuni și manifestări ce țin de minte sau corp. Medicina Ayurvedică a clasificat-o drept plantă Rasayana– ce promovează homeostaza care, la rândul ei, încetinește procesele de îmbătrânire și previne îmbolnăvirile. Ashwagandha contribuie la îmbunătățirea sănătății corpului și a creierului în numeroase moduri, printre care creșterea toleranței la stres și întărirea sistemului imunitar. Datorită acestor efecte pozitive se va ajunge și la o refacere mai rapidă a organismului.

Denumirea științifică a plantei este Withania somnifera, „somnifera” însemnând „cea care induce somnul”. Medicii Ayurvedici o recomandă pentru un somn odihnitor de mii de ani. În calitate de adaptogen, contribuie la corectarea dezechilibrelor dintre sistemul imunitar și cel neuroendocrin, normalizând funcțiile organismului când acesta este expus la stres. Un somn odihnitor ajută și el în acest demers.

Organismul are nevoie să se recupereze

Corpurile noastre se bazează pe sisteme complexe și dinamice, menite să ne ajute să ne recuperăm după o boală și să ne protejeze de diferite fenomene ce ne amenință sănătatea. Plantele Ayurvedice se folosesc pentru restaurarea echilibrului în organism. Când se folosește Ashwagandha pentru susținerea sistemului imunitar, pentru refacere și pentru diminuarea impactului stresului, aceasta readuce corpul în starea de echilibru și sprijină totodată sistemul imunitar.

În afara acestor beneficii, Ashwagandha oferă și alte efecte extraordinare pentru sănătatea fizică și psihică. Poți avea parte de ele alegând și suplimentul alimentar ORGANIC INDIA Ashwagandha, Antistres Natural , deosebit de benefic și pentru că:

  • are un impact pozitiv în caz de anxietate și depresie,
  • susține sănătatea glandei tiroidei (capsulele sunt utile și în caz de hipotiroidism),
  • are grijă de buna funcționare a sistemului endocrin și a glandelor suprarenale
  • asigură o bună funcționare a aparatului reproducător masculin.

În vederea obținerii rezultatelor așteptate, se recomandă ca acest supliment alimentar (produs 100% Certificat Organic, ce nu conține organisme modificate genetic și în care nu se regăsesc, întrucât nu au fost utilizate în niciun stagiu al producției, nici pesticide, erbicide, îngrășăminte sau alte substanțe chimice) să se administreze într-o cură de minim 3 luni, câte 1-2 capsule, de 2 ori pe zi, în timpul meselor.

Mandip Goyal, editor în cadrul International Quarterly Journal of Research in Ayurveda (Gujarat, India), a explicat faptul că a sosit timpul ca persoanele implicate în tratarea bolilor să arunce o privire mai atentă asupra filozofiei și a sistemului de prevenție din medicina Ayurvedică, acesta fiind un prim pas pentru găsirea tratamentelor și pentru asigurarea recuperării. Dacă medicina occidentală se concentrează pe tratarea unei boli, în Ayurveda, afirmă Goyal, să se trateze o boală este un demers ce ocupă un loc secundar. Astfel, primele demersuri se referă la menținerea sănătății. Un sistem imunitar sănătos este considerat cheia în acest demers.

Folosirea tradițională a Ashwagandhei din Ayurveda a fost îndreptată spre îmbunătățirea funcționării sistemului imunitar și pentru sprijinirea corpului în a-și găsi echilibrul. Dacă se va realiza echilibrul adecvat dintre minte, corp și spirit, se va ajunge și la sănătate.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness