Cum sa faci acasa Ghee infuzat cu plante medicinale

Îți dorești sa incerci ghee? Cunoscut și ca unt clarificat, aromatic, ghee a reprezentat un simbol al tradiției culinare indiene de sute de ani. Stabilizat printr-un punct ridicat de fierbere, reprezintă un mod excelent de a găti grăsimea cu o aromă ușor dulceagă, similară nucilor. Pe măsură ce urmele de lapte sunt îndepărtate, ghee reprezintă o alternativă pentru cei care au intoleranță la lactoză. Toate aceste calități sunt evidențiate mai mult prin plantele de la ORGANIC INDIA, creându-se efecte excelente pentru sănătate din acest amestec ușor, cremos. Ghee acționează și ca un conservant pentru plante, protejându-le nutrienții și uleiurile volatile.

O plantă adaptogenă-cheie în tradiția Ayurvedică, Ashwagandha susține abilitatea organismului de a răspunde și de  a se adapta stresului fizic, emoțional și a celui generat de mediu. Cunoscută și drept „Ginsengul Indian”, a fost folosită de secole ca o sursă natural de energie și de vitalitate.

În afară de faptul că intensifică aroma și oferă o nuanță strălucitoare de galben, Turmericul, grație proprietăților sale antiinflamatorii, antifungice și antimicrobiene, a fost utilizat pentru a susține ameliorarea afecțiunilor pielii, ale tractului respirator superior și a sistemului digestiv. Cercetările moderne susțin  că este benefic și pentru ameliorarea inflamațiilor articulare.

Bucătarii indieni adaugă de obicei mai multe tipuri de plante în ghee, inclusive Shatavari și Triphala, crezându-se  în capacitatea ei de a conduce, în profunzimea țesuturilor, nutrienții din aceste plante. Gheea este „tridoshică”, ceea ce înseamnă că poate să fie folosită de toate constituțiile- Vata, Pitta și Kapha.

Întrucât ghee-ul din comert poate fi scump si rar, să il prepari acasă este simplu, rapid și presupune costuri la jumătate. Mai mult decât atât, să-ți prepari propriul ghee te ajută să incluzi în dietă plante sănătoase, cu virtuți curative. Ne place să adaugăm  Turmeric Formula de la ORGANIC INDIA și Ashwagandha când preparăm ghee, dar oricare dintre adaptogenii nostri se vor preta de minune. Tot ce trebuie să faci este să topești unt nesărat într-o tigaie, alături de infuzia ta din ingrediente la alegere, să îndepărtezi urmele de lapte și să strecori bine. Trucul, când prepari ghee, este să fii atent/ă la tigaie- să o lași la foc mic cel puțin 25 de minute.

Această rețetă presupune să rezulte aproximativ 280-350 g de ghee la 450 g unt nesărat.

Ingrediente:

-450 g unt nesărat

-2-3 lingurițe cu continutul unor capsule de suplimente alimentare ORGANIC INDIA, la alegere, ca de exemplu Turmeric Formula, Ashwagandha, Shatavari sau Triphala

-Un borcan curat cu capac

Instrucțiuni de preparare:

1.Pentru a ușura procesul de topire, vei tăia bucăți de unt și le vei pune pe fundul unei cratițe, la foc mic

2.Odată ce untul se topește și începe să fiarbă, vei vedea spumă și urme de lapte ridicându-se la suprafață. Îndepărtează-le cu o lingură.

3.Pune peste unt 2-4 lingurițe de suplimente de plante de la ORGANIC INDIA. Continuă să lași să fiarbă la foc mic, lăsând ghee să se gătească până când devine translucid, auriu. Vei vedea câteva urme solide lipite de parte inferioară a vasului în care gătești ghee.

4. După aproximativ 20-25 de minute, ghee ar trebui să fie gata. Ia-l de pe foc și las-l la răcit, după aceea il vei strecura printr-o strecurătoare pentru brânză din material textil și il vei pune într-un recipient curat și bine securizat. Il poți depozita la temperatura camerei până la 3 luni sau pentru aproximativ 1 an la frigider.

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness