fbpx
Frumusețea vine din interior

Frumusețea vine din interior. Poetul Kahlil Gibran a scris: „Frumusețea nu reiese din înfățișare; frumusețea stă în lumina inimii”. Frumusețea nu este creată; nu este dezvăluită- este descoperită dincolo de recunoașterea faptului că există un dans perfect între ființa interioară și cea exterioară, care sunt inseparabile.

Zeița hindusă Anandamayi-ma, al cărei nume a fost Nirmala Sundari Devi, a ajuns să fie recunoscută drept o expresie vie și puternică a divinității. Numele său înseamnă „frumusețe imaculată” , ea având rolul de a dărui această frumusețe atât la interior, cât și la exterior, fiind regenerată de bucuria și dragostea pe care le emană. Anandamayi-ma a spus: „Găsesc o grădină împrăștiată peste tot universul. Toate plantele, toate ființele umane, toat mințile strălucite sunt incluse în această grădină în diverse moduri, fiecare dintre ele având unicitate și frumusețe. Prezența și diversitatea lor mă încântă mult. Fiecare dintre voi contribuiți, prin trăsăturile unice, la gloria acestei grădini.

Întrucât adevărata frumusețe este ca un șirag ce cuprinde toate ființele, natura, toate lucrurile, o putem regăsi atât în cerul senin, cât și în chipul unui om sau într-un gest de bunătate. Poate fi simțită, nu doar văzută. Frumusețea este observată, dar și cultivată. George Driver, o femeie cunoscută atât pentru numele neobișnuit, cât și pentru activitatea ei de digital-beauty editor la revista ELLE, a scris că, în prezent, companiile creează produse care să unească spiritualitatea și cosmetica. „Consumatorii”, a scris aceasta „sunt în căutarea produselor care le hrănesc trupul și spiritul și care au rădăcini în istoria îndepărtată și în ritualurile străvechi.” Dacă îți vei observa sănătatea sub lentile Ayurvedice, este evident că îngrijirea pielii va fi asigurată de produsele pe care le folosești, dar este strâns legată mai ales de dietă, de somn, de activitatea fizică și de stilul de viață.

Plante Ayurvedice pentru frumusețe

Frumusețea vine din interior și natura ne oferă toate ustensilele pentru asta. Printre plantele Ayurvedice menite să susțină frumusețea pielii se numără Amla, Tulsi, Ashwagandha și Turmericul. Acestea se adresează îmbătrânirii premature, stresului fizic și emoțional, inflamației și oxidării- toate ne deteriorează înfățișarea, mai ales pentru că scad energia și vitalitatea.

Cercetătorul Sreejan Guha Niyog spune că, indiferent dacă vei mânca, dacă vei bea sau dacă vei aplica Amla, această plantă va fi foarte benefică pentru piele, pentru păr și pentru sănătate în ansamblul ei. Amla poate combate efectele îmbătrânirii mai bine decât orice alt produs, iar pasta obținută din acest fruct va face minuni pentru părul tău. Plante conține de 8 ori mai multă vitamina C decât o portocală, este un antioxidant de două ori mai puternic decât fructul acai și de aproximativ 17 ori mai puternic decât rodia. Și, întrucât este atât de bogată în vitamina C, susține glandele suprarenale pentru ca acestea să confere energie corpului și sistemelor hormonale.

  • Tulsi (Busuiocul Sfânt) este considerat un dar de la zei și nu hrănește doar corpul, ci și spiritul. Se regăsește în majoritatea gospodăriilor indiene și se crede că este întruchiparea Lakshmi, zeitate hindusă a sănătății, a dragostei și a prosperității. În sistemul de îngrijire Ayurvedic, Tulsi este clasificat ca rasayana- un adaptogen care ușurează stresul, ce restabilește echilibrul și armonia minții, trupului și a spiritului.
  • Ashwagandha este o altă plantă adaptogenă și este considerată comoara plantelor Ayurvedice. Stresul se manifestă și sub forma ridurilor, a ochilor obosiți și a oboselii cronice. Există și o legătură dintre stres și scurtarea telomerilor, terminațiile lanțurilor de ADN care determină longevitatea. Plante adaptogene precum este și Ashwagandha revigorează trupul și diminuează impactul stresului acționând de la interior spre exterior.
  • Turmericul este și el esențial în Ayurveda și în cadrul gospodăriilor indiene, acolo unde rădăcinile sale galbene-portocalii sunt utilizate pentru numeroase feluri de mâncare extraordinare. Este cunoscut și ca o plantă cu efecte antiinflamatorii. Specialistul în medicină naturopată Jillian Cole a scris că inflamația este asociată cu schimbările în țesuturile corpului care sunt legate de îmbătrânire. „Când este vorba despre îmbătrânirea pielii”, a spus aceasta, sunt două tipuri de îmbătrânire- schimbări ale pielii intrinseci și extrinseci. Inflamația poate conduce la subțierea stratului exterior de piele, ceea ce favorizează liniile fine și ridurile. Îmbătrânirea extrinsecă ține de factori externi, cum ar fi radiațiile UV provenite din expunerea la soare, care determină apariția de reacții inflamatorii la nivelul pielii.

Frumusețea vine din interior și strălucește la exterior

Când ne gândim la frumusețe, trebuie să gândim numai holistic- nu doar superficial sau în ceea ce privește profunzimea pielii- ci și mental, spiritual și emoțional. Uniunea dintre acești factori dezvăluie un tip de frumusețe care trece de proba timpului, a procesului de îmbătrânire și a schimbărilor de zi cu zi, care ne afectează adesea. Așa că, în momentul în care de gândești la frumusețe, ia în calcul să acționezi de la interior spre exterior. Nu te gândi doar la aparență, ci alege să apelezi la demersuri care te întregesc- asigurarea unei diete bogate în nutrienți, practicarea exercițiilor fizice, meditație și găsirea acelor lucruri mărunte care te ajută să zâmbești.

Donna Goddard, autor al „The Love of Devotion”, a scris: „Un interior echilibrat radiază calm dintr-un centru plin de pace. Nici nu tânjește după aprobarea celorlalți, nici nu respinge prezența altora. Nici nu împinge, nici nu trage. Reprezintă o atitudine plină de reverență pentru viață și pentru tot ceea ce are viață.

Sursa: organicindiausa.com

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness