fbpx
Ayurveda in preventia imbolnavirii cu virusul COVID-19. Recomandari.

Dr. Partap Chauhan, medic specializat în Ayurveda și director al clinicii „Jiva Ayurveda”, vorbește despre modalitățile prin care ne putem crește imunitatea cu ajutorul Ayurveda.

Coronavirusul afectează mai ales plămânii și sistemul respirator în ansamblul său. Amalaki sau Amla (Emblica officinalis), Giloy (Tinaspora cordifolia), Neem (Azadirachta indica), Katuki (Picrorhiza kurroa), Tulsi (Busuioc sfânt) sunt numai câteva dintre plantele Ayurvedice care sunt utile pentru întărirea imunității, sănătatea sistemului respirator și pentru prevenirea infectării.

Sfat util: Pune 2-3 picături de ulei de susan în fiecare nară și suflă-ți nasul nu numai pentru lubrifierea pasajelor nazale și a gâtului, ci și ca să întăreşti mucoasele pentru a ține la distanță agenții patogeni.

„Nu intra în panică. Frica și negativismul favorizează scăderea imunității. Stresul mental excesiv afectează și digestia, ceea ce duce la formarea de „Ama”, o acumulare de toxine responsabile de apariția a numeroase boli”, afirmă Dr. Partap Chauhan, director în cadrul „Jiva Ayurveda”.

Sfat util: Pentru a te proteja împotriva stresului este foarte important să incluzi în rutina ta consumul de plante adaptogene sub formă de capsule, pulbere sau ceai (eg. Tulsi, Ashwagandha, Gotu Kola).

Noul coronavirus (COVID-19) a infectat deja numeroase persoane. Într-o asemenea situație, devine responsabilitatea fiecăruia dintre noi să strângem informații și să avem mai multă grijă pentru a preveni răspândirea acestui virus.

Dr. Chauhan a adăugat: „Menținerea igienei este cea mai bună metodă de a împiedica virusul să pătrundă în corp. Spală-ți mâinile cu apă și săpun, folosește substanțe dezinfectante, acoperă-ți nasul când strănuți și evită să mergi în locuri aglomerate.”

O imunitate puternică este necesară pentru a lupta contra oricărui agent patogen și împotriva oricărei boli. Coronavirusul afectează mai ales plămânii și aparatul respirator. Amalaki sau Amla (Emblica officinalis), Guduchi/Giloy (Tinaspora cordifolia), Neem (Azadirachta indica), Katuki (Picrorhiza kurroa), Tulsi (busuiocul sfânt) sunt câteva dintre plantele Ayurvedice utile în consolidarea imunității, pentru sănătatea sistemului respirator și în prevenirea infecției.

Sfat util: În Ayurveda, o digestie bună sau un foc digestiv puternic joacă un rol foarte important în stimularea sistemului imunitar și în prevenția bolilor. Mănâncă o felie de ghimbir proaspăt sau adaugă pulbere de ghimbir în alimentația ta, bea ceai de ghimbir, de scorțișoară sau de fenicul. Poți face și o cură de minimum 3 luni cu Triphala. Această formulă este un tonic digestiv care curăță intestinele de reziduuri și permite sistemului imunitar să lupte împotriva infecțiilor și nu împotriva depunerilor de Ama care sunt percepute de către organism ca și agent patogen sau corp străin.

Dr. Chauhan a spus: „Poți să prepari și această rețetă. Ia 1 l de apă și pune în ea câte 1 linguriță din fiecare condiment: fenicul, chimen, pudră de coriandru și pulbere de ghimbir. Fierbe totul timp de câteva minute, strecoară și pune într-un termos. Bea din acest amestec pe parcursul unei zile.”

Citricele precum portocalele, grapefruit-ul sau lămâile sunt o sursă excelentă de vitamina C și este bine să le consumi. Pune sucul de la o jumătate de lămâie în apă călduță. Bea din acest amestec de 2-3 ori pe zi. Este foarte benefic să bei apă călduță și să te menții hidratat/ă.

Sfat util: Pentru un plus de vitamina C și antioxidanți naturali poți include în dieta ta fructul Amalaki sub formă de capsule. Conține de până la 9 ori mai multă vitamina C decât o lămâie.

#AdevarataStareDeBine

Surse:

https://www.nuffoodsspectrum.in/opinion/32/6466/boost-immunity-with-ayurvedic-measures-as-one-of-the-precautions-against-coronavirus.html

Dorinta de a ajuta cat mai multi oameni sa descopere “Adevarata Stare de Bine” a dat nastere companiei ORGANIC INDIA. Suntem ghidati de valori puternice – integritate, respect pentru natura, respingerea compromisurilor – si am inteles ca, prin deciziile si prin actiunile noastre, avem posibilitatea de a imbunatati viata tuturor.

Credem in misiunea noastra de a fi un “Vehicul al Constiintei”, o sursa de fericire si echilibru. Credem in forta naturii si in puterea vindecatoare a plantelor medicinale indiene. Credem in alegeri constiente, in ORGANIC, in nevoia de natural! Pentru tine si pentru Planeta!

Iti multumim ca ai incredere in ORGANIC INDIA! Alegerile tale constiente si determinarea de a trai in armonie cu natura construiesc impreuna, zi de zi, calea spre „Adevarata Stare de Bine”.

ORGANIC INDIA – True Wellness